Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

Az újabb szigorítások egyes szakértők szerint indokoltak, mások viszont úgy vélik, hogy a kormány túlfeszíti a húrt, ráadásul bizonytalan tudás alapján döntött.   

Január 31-ig meghosszabbítja a koronavírus-ellenes karantént Németország, sőt, további szigorításokat is bevezet a járvány elleni küzdelem jegyében, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Nagyrészt továbbra is zárva maradnak az óvodák és az iskolák, a nem kiemelten fontosnak ítélt termékeket árusító üzletek, az éttermek, a bárok, a kocsmák, a kulturális- és sportintézmények, valamint továbbra sem lehet rendezvényeket tartani.

Mindemellett az állam jelentősen belenyúl a magánéletbe: tovább szűkíti a kapcsolattartási lehetőségeket, valamint korlátozza a szabad mozgáshoz való jogot. Ezek olyan intézkedések, amelyek a járvány kitörése előtt elképzelhetetlenek lettek volna.

A személyes kapcsolattartást a minimálisra szorítják: mindenki (illetve minden háztartás) maximum egy, nem vele élő személlyel találkozhat.

A magánszférába is belenyúl az állam - a német törvényhozás épülete Berlinben.  (Depositphotos/Jakub Cejpek)A magánszférába is belenyúl az állam - a német törvényhozás épülete Berlinben. (Depositphotos/Jakub Cejpek)

A korlátozás nem csak a nyilvános terekre, hanem a magánlakásokra is érvényes, legalábbis Északrajna-Vesztfáliában biztosan (a szabályozások részletei tartományonként eltérhetnek).

A magas fertőzöttségű területeken élők pedig – hacsak nincs nyomós okuk a rendelkezés be nem tartására – lakhelyük maximum 15 kilométeres körzetében mozoghatnak.  

A drasztikus korlátozó intézkedések fogadtatása meglehetősen vegyes. Egyes szakértők szerint azok szükségesek a Covid visszaszorítása érdekében.

Mások ugyanakkor kritizálták a döntéseket, és kétségbe vonták azok gyakorlati hasznát. Szerintük a Merkel-kormány most átlépett egy piros vonalat.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.