2p

Vezető demokrata párti politikusok támogatásukról biztosították kedd este Joe Biden 3,5 billió dolláros infrastrukturális beruházási tervét.

Az amerikai szenátus demokrata párti vezetője, Chuck Schumer azt mondta: megállapodásra jutottak a csomagról. Előzőleg a költségvetési bizottság és a Fehér Ház képviselői két órán át tárgyaltak a részletekről, republikánusok nem voltak jelen - közölte a Reuters. A szenátus teljes demokrata párti csoportja később vitatja meg a témát, de nem várható nagyobb ellenkezés.

Kiemelt feladat az útépítés (fotó: illusztráció)
Kiemelt feladat az útépítés (fotó: illusztráció)

Schumer hozzáfűzte: előzőleg minkét párt elfogadott egy 600 milliárd dolláros csomagot, így összességében 4,1 billió dollárra rúghat a program, ami már közelít a Biden elnök által kért összeghez. A kétpárti egyezség szerint azt a pénzt utak, hidak és más stratégiailag fontos infrastruktúra újraépítésére, valamint a szélessávú internethálózat bővítésére fordítják, különösen a vidéki, alulfejlett körzetekben.

Schumer szerint a most jóváhagyott 3,5 billió dollár jelentős részét az idősek egészségügyi ellátásának javítására akarják költeni. Egyebek mellett a fogászati, továbbá hallás-és a látásjavító szolgáltatásokról van szó. 

Biden elnök más mellett a vállalati adók növelésével kívánja fedezni a nagy beruházási költségeket. Ez a program a választási kampányában is hangsúlyos volt.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!