<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Fejér megyei Gyúró önkormányzat épületében találtak lehallgatókészüléket. Emiatt a település négy független képviselője kezdeményezte a képviselőtestület feloszlatását, mondván, elvesztették bizalmukat a polgármester iránt. Az időközi polgármester- és képviselő-választásra vasárnap kerül sor.

Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap a Fejér megyei Gyúrón, miután a testület 2020 októberében feloszlott - tájékoztat az MTI a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett információról. 

Vasárnap járulhatnak az urnákhoz a gyúróiak. Fotó: Depositphotos
Vasárnap járulhatnak az urnákhoz a gyúróiak. Fotó: Depositphotos

Eszerint a kicsivel több mint 1050 választópolgár egyetlen polgármesterjelöltre, a Fidesz-KDNP színeiben induló Horváth Gyulára voksolhat. A hat képviselői helyre heten pályáznak, a független Cselikovics Éva mellett Bencze József, Császár Bence, Erdőhegyi Zoltán, Nagy Adrienn, Németh Gyula és Trócsányi Gábor (mindannyian Fidesz-KDNP).

Az időközi választásra azért van szükség, mert a 2019-ben megválasztott képviselő-testület négy független képviselője (Áldott Bálint, Baranyai Tamás, Fülöp Attila és Szabó György) 2020. október 13-án kezdeményezte a testület feloszlását, amit négy igen és egy tartózkodás mellett megszavaztak.

Azzal indokolták a lépést, hogy elvesztették bizalmukat a polgármester iránt, miután az önkormányzat épületében lehallgatókészüléket találtak.