<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Már a gépvásárlás idején, 2020 tavaszán tudni lehetett, hogy az egyik lélegeztetőgép-típus nem felel meg biztonságos használat követelményeinek, akár a betegek életét is veszélyeztethetik a hibái.

Az Orbán-kormány az első koronavírus-hullám alatt összesen 178 milliárd forintért vásárolt kínai lélegeztetőgépeket Vinod Sekhar maláj üzletembertől. A 6258 darabos szállítmányt a Sekhar érdekeltségébe tartozó GR Technolgies nevű cégen keresztül érkezett Magyarországra - idézi az eseményeket a 24.hu.

Az egyik típus a Shangrila 510S, Nagy-Britanniában az egészségügyi minisztérium 750 ilyen gépet ki is vont a forgalomból, miután brit orvosok úgy ítélték meg, a gép nem alkalmas arra, hogy intenzív osztályon dolgozzanak vele.

A MalaysiaNow cikke szerint - melyet a 24.hu vett észre - a magyar szállítmányban szintén szereplő SH300-as modellről Kolumbiában jelentették, hogy azzal is komoly gondok. A közép-amerikai országban közölt jelentések alapján legalább hat ember halálát okozta a készüléktípus, mivel a gépek többször is váratlanul leálltak, ráadásul helytelen adatokat továbbítottak.

A lap szerint nem tudni pontosan, Sekhar végül mennyit kereshetett a magyar üzleten,viszont röviddel azután, hogy leszállította a lélegeztetőgépeket, vett egy luxusjachtot és egy Bombardier BD-700-1A10 magánrepülőt is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.