1p

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 185 bázisponttal, 7,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Az indoklást szokás szerint Virág Barnabás MNB-alelnök 15 órakor ismerteti.

Az MNB monetáris tanácsa mai ülésén megint kamatot emelt. Szerdától a jelenleg 5,9 százalékos jegybanki alapkamat 185 százalékponttal, 7,75 százalékra emelkedik. Ez tavaly június végétől sorrendben a tizenharmadik monetáris szigorítás.

A többi monetáris kondíció mértéke június 29-étől az alábbi:

  • az egy napra a kereskedelmi bankok által az MNB-nél elhelyezett betétek kamata: 7,25 százalék
  • az egynapos fedezett hitelek kamata: 10,25 százalék
  • az egyhetes fedezett hitelek kamata: 10,25 százalék.

A Monetáris Tanács döntéséről Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős alelnöke 15 órakor tart online sajtótájékoztatót, amelyről lapunk is beszámol.

A forint ma reggeltől a kamatdöntés publikálásáig kisebb-nagyobb kilengésekkel, de trendszerűen erősödött. Például míg az euró 8 órakor még 402,43 forintot ért, addig 14 órához közeledve már benézett a 400-as szint alá.

A kamatdöntés hatására a forint 396,7-ig erősödött.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!