<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
mfor.hu

A főpolgármester a 100 ezer lakosra eső heti új fertőzöttek számának alakulkását idézve mutat rá: vannak régiók az országban, ahol még a fővárosnál is jobban terjed a koronavírus.

Karácsony Gergely kedd reggeli Facebook-posztjában reagált a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) bejelentésére, miszerint a járványhelyzet súlyosbodásától függően lehetséges lesz régiónként eltérő korlátozó intézkedéseket bevezetni. A főpolgármester azt a kijelentést is más megvilágításba helyezte, hogy Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött. Karácsony azzal kezdte posztját, hogy a hosszú hétvégén többen megkeresték, a kormány utasítására jönnek-e extra szigorítások a fővárosban.

 

"Nos, sem én, sem a városvezetés egyelőre ilyen szándékról tájékoztatást nem kapott"

- írta Karácsony, így hát az érvényben lévő korlátozásokon túl újabbak egyelőre nem jönnek.

Az, hogy a fővárosban és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, folytatta Karácsony, nem sokat mond az országos helyzetről, hiszen itt élnek a legtöbben. A régiós intézkedéseknél Európában gyakran a Robert Koch Intézet iránymutatását veszik alapul, írja Karácsony, mely szerint a 100 ezer lakosra eső heti 100 fertőzött fölött egy adott régió, vagy ország nem tudja kontrollálni a járványt, ezért kell korlátozásokat bevezetni.

Jópáran kérdezték a hosszú hétvégén, hogy az NNK bejelentése, amely szerint régiónként eltérő korlátozó intézkedések...

Posted by Karácsony Gergely on Monday, 15 March 2021

A főpolgármester ennek nyomán aztán az általa ismert legfrissebb, vonatkozó számokat sorolja:

  • Budapest ebből a szempontból a 400-600 közötti sávban van a legtöbb megyével együtt,
  • Pest megye, Fejér, Győr, Nógrád a 600-800 közötti sávban
  • és két megye, Somogy és Komárom a 800 fölötti sávban.

Ez a statisztika tehát azt mutatja, hogy vannak régiók az országban, ahol a budapestinél, illetve Pest megyeinél is rosszabbak a számok. Karácsony kiemeli, hogy mivel a helyzet mindenhol nagyon rossz, ő ezt egyáltalán nem megnyugtatásul szánta.

"A kellő mértékű átoltottságig továbbra is szükség lenne tömeges tesztelésre, kontaktkutatásra, tiszta és világos kommunikációra. A Fővárosi Önkormányzat, más önkormányzatokhoz hasonlóan, az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához kínálja újra és újra a segítségét a kormánynak, helyet és munkaerőt adnánk, ha hagynák. De nekünk az is jó, ha ideadják a vakcinákat, és engedik, hogy megoldjuk magunk a budapestiek oltásának felgyorsítását"

- zárja posztját Karácsony.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.