<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Borkai videóban is szereplő székesfehérvári ikerpár egyik tagja új üzletbe fogott a koronavírus-járvány előtt. Budapesti cég főleg csomagküldéssel foglalkozik.

Új vállalkozásba fogott a Borkai Zsolt volt győri polgármestert lebuktató szexvideókon is feltűnő székesfehérvári ikerpár egyik tagja - vettük észre az Opten cégadatbázisban. A két nő keresztnevének összeolvasztásával elnevezett LiCseng Ital Kereskedelmi Kft.-t idén március 2-án alapították, és 10 nap után be is jegyezte a cégbíróság a kötelezően előírt minimális jegyzett tőkével, 3 millió forinttal.

A cég székhelye nem Győr vagy Székesfehérvár, ahol korábban ruhakölcsönző szalonja volt az ikerpárnak, hanem Budapest. A Hungária körút 10/A szám alatt székelő társaság 17 tevékenységi kört jelölt meg a csomagküldéstől a számítógépes programozásig, az ingatlanügynöktől a gépjármű kölcsönzésig.

A LiCseng Kft.-nek elküldtük kérdéseinket, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. Megkérdeztük, hogy miért gondolták úgy, hogy a ruhakölcsönzés után a csomagküldő piacon próbálnak szerencsét. Valamint arra is kíváncsiak voltunk, hogy sikerült a váltás, és miért döntöttek Budapest mellett. Érdekes helyszínt választottak amúgy az új vállalkozáshoz, hiszen 1977-ben itt raboltak ki egy takarékpénztárt és gyilkoltak meg két alkalmazottat.

Nem tudni, hogy ezúttal kaptak-e állami vagy uniós támogatást, mindenesetre korábban egyéni vállalkozóként 2,9 millió forintos európai uniós támogatást kapott az ikerpár egyik tagja egy székesfehérvári rendezvényszervező iroda megnyitására. 

A jacht vesztegel, a város halad

Magában a Borkai-ügyben túl sok fejlemény nincs, pedig a felvételeket, amelyen Borkai Zsolt akkori győri polgármester és Rákosfalvy Zoltán ügyvéd és kaszinótulajdonos szexpartin látható egy Adrián hajózó jacht fedélzetén, Az ördög ügyvédje elnevezésű blog már közel egy éve, tavaly októberben hozta nyilvánosságra. Jelenleg három eljárás van folyamatban, valamennyi nyomozási szakaszban.

Győrben egyébként a Borkai-botrány után sem állt meg az élet, amit jelez például, hogy áprilisban a Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Euró Generál Zrt. nyerte meg a nettó 19,5 milliárd forintot érő győri vízi élménypark kialakítása elnevezésű projekt közbeszerzését. A tendert Győr Megye Jogú Város Önkormányzata élén még a korábbi polgármester, Borkai írta ki, a győztest viszont már utóda, a szintén fideszes Dézsi Csaba András hirdette ki.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.