2019. november 6. 10:31
mfor.hu

Borkai Zsolt Győr újraválasztott polgármestere nyílt levélben jelentette be lemondását.

Borkai Zsolt, Győr októberben újraválasztott polgármestere a közgyűlés alakuló ülésén a mandátumát még átveszi, majd péntek 16 órai határidővel mond le - számol be a gyorplusz.hu.

Borkai levelében úgy fogalmazott, levonja a konzekvenciákat és vállalja a felelősséget. Szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Borkai szerint " a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága". Úgy véli, ez nem egy ember bosszúja, nem létezik az ördög ügyvédje.

"Véleményem szerint ez egy gondosan kitalált, profin előkészített csapda volt, melytől vélhetően komoly politikai vagy anyagi előnyöket reméltek."

Az ellene felhozott vádak közül a drogozást és a korrupciót tagadta, az ominózus horvátországi utazást pedig saját költségen vett részt, mint írja: "ennek megvolt a fedezete, nem loptam és nem csaltam."

Saját bevallása szerint eddig azért nem mondott le, mert úgy gondolta, olyan embernek kell vezetnie a várost, akit a győriek megválasztottak - márpedig a botrányok ellenére ez történt október 13-án.

"A politikai ellenfeleim a választás tisztaságának megkérdőjelezésével kapcsolatos lépéseikkel nemcsak engem, hanem a város működését is lehetetlenné akarták tenni, húzták az időt, ezért számoltatták kétszer is újra a szavazatokat. Október eleje óta a város életéről és jövőbeni kihívásairól senki sem beszélt. (...) Az elmúlt időszakban nem csak én, hanem a családtagjaim is céltáblává váltak. Ennek a jövőben nem szeretném kitenni őket. Be kell fejezni a gyűlölködést, mert az nem visz előre."

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.