2018. július 12. 18:10
mfor.hu

Fontos fenntartani a jó kapcsolatokat az Egyesült Királysággal.


Budapesten rendezik az Európai Nagyvárosok Kamarai Szövetségének közgyűlését 2019 őszén. Ez lesz az első alkalom, hogy a magyar főváros, illetve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ad otthont az eseménynek.

Budapest lesz a házigazda Budapest lesz a házigazda

A blogstar.hu oldal Keszthelyi Pétert, a BKIK II. kerületi tagcsoportjának elnökét kereste meg a témában, akinek feladatai közé tartozik egyebek mellett a brit kapcsolatok építése, valamint Budapest helyének és szerepének kialakítása az Európai Unió kamaráin belül.

A kerület elnök szerint hiába lép ki Anglia az EU-ból 2019 tavaszán, a legfrissebb hírek szerint egy szabadkereskedelmi övezet jöhet létre az Egyesült Királyság és az EU között. A brit tervek szerint pedig az összes európai törvényt átültetik törvénykezésükbe, ezért látja fontos feladatnak Keszthelyi Péter a kapcsolatépítést a brit kamarával.

A BKIK az elmúlt két évben a londoni és a St. Albans-i kamarával is együttműködési szerződést írt alá. Azért ezzel a kettővel, mert London fővárosként természetes kapcsolat, ugyanakkor nagy kamara, amely nagy cégekkel áll kapcsolatban és komoly lobbikapcsolatokkal rendelkezik, St. Albans pedig kis- és középvállalkozásokat fog össze és képvisel London mellett.Ez pedig azért fontos, mert ott tudják igazán nyomon követni, miként viszonyul egy kkv-kat tömörítő kamara a vállalkozásokhoz, a helyi kapcsolatokhoz.

Keszthelyi Péter szerint a legfontosabb, hogy Budapest ott legyen Európa kiemelt városai között, ezért is számít jelentős eredménynek, hogy a magyar főváros rendezheti meg 2019 őszén a közgyűlést. Azzal, hogy Budapest - Pest megyét is beleértve - bekerült Európa 15 legfontosabb metropolisza közé, azt jelenti, hogy olyan modellekkel ismerkedhet meg, amelyeket az európai kamarák és a városok közösen működtetnek. Ezek jó példákkal szolgálthatnak a közlekedés, a városfejlesztés, a foglalkoztatáspolitika, az elektronikus ügyintézés, vagy az okos városok kialakítása terén is.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.