Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Fontos fenntartani a jó kapcsolatokat az Egyesült Királysággal.


Budapesten rendezik az Európai Nagyvárosok Kamarai Szövetségének közgyűlését 2019 őszén. Ez lesz az első alkalom, hogy a magyar főváros, illetve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ad otthont az eseménynek.

Budapest lesz a házigazdaBudapest lesz a házigazda

A blogstar.hu oldal Keszthelyi Pétert, a BKIK II. kerületi tagcsoportjának elnökét kereste meg a témában, akinek feladatai közé tartozik egyebek mellett a brit kapcsolatok építése, valamint Budapest helyének és szerepének kialakítása az Európai Unió kamaráin belül.

A kerület elnök szerint hiába lép ki Anglia az EU-ból 2019 tavaszán, a legfrissebb hírek szerint egy szabadkereskedelmi övezet jöhet létre az Egyesült Királyság és az EU között. A brit tervek szerint pedig az összes európai törvényt átültetik törvénykezésükbe, ezért látja fontos feladatnak Keszthelyi Péter a kapcsolatépítést a brit kamarával.

A BKIK az elmúlt két évben a londoni és a St. Albans-i kamarával is együttműködési szerződést írt alá. Azért ezzel a kettővel, mert London fővárosként természetes kapcsolat, ugyanakkor nagy kamara, amely nagy cégekkel áll kapcsolatban és komoly lobbikapcsolatokkal rendelkezik, St. Albans pedig kis- és középvállalkozásokat fog össze és képvisel London mellett.Ez pedig azért fontos, mert ott tudják igazán nyomon követni, miként viszonyul egy kkv-kat tömörítő kamara a vállalkozásokhoz, a helyi kapcsolatokhoz.

Keszthelyi Péter szerint a legfontosabb, hogy Budapest ott legyen Európa kiemelt városai között, ezért is számít jelentős eredménynek, hogy a magyar főváros rendezheti meg 2019 őszén a közgyűlést. Azzal, hogy Budapest - Pest megyét is beleértve - bekerült Európa 15 legfontosabb metropolisza közé, azt jelenti, hogy olyan modellekkel ismerkedhet meg, amelyeket az európai kamarák és a városok közösen működtetnek. Ezek jó példákkal szolgálthatnak a közlekedés, a városfejlesztés, a foglalkoztatáspolitika, az elektronikus ügyintézés, vagy az okos városok kialakítása terén is.


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.