Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

A német kormány a magánjellegű eseményeknél is tovább szigorít: maximum tízen találkozhatnak majd (plusz gyerekek) a karácsonyi ünnepek idején.

Tovább szigorítják és gyakorlatilag január elejéig meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban a koronavírus-járvány miatt, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a tartományi kormányfők és Angela Merkel tegnapi bejelentésére hivatkozva.

A német kancellár szerint a jelenlegi helyzet nem engedi meg a november elején bevezetett szigorítások (a többi közt vendéglátóhelyek, valamint szabadidős és sportlétesítmények bezárása, rendezvények és a turizmus betiltása) feloldását:

Újabb erőfeszítésekre van szükség

- fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Ennek keretében tovább korlátozzák a magánjellegű (barátok, rokonok, ismerősök részvételével zajló) rendezvényeket, amelyeken a jövőben a 14 év alatti gyerekeket nem számítva maximum 5 fő vehet részt, a vendéglátókkal és maximum egy más háztartásban élőkkel együtt. (Eddig 10 fő volt a felső korlát.) Schleswig-Holstein tartomány ugyanakkor fenntartaná saját eddigi szabályozását.

A karácsonyt is beárnyékolja a Covid-válság. (Depositphotos/Artur Verkhovetskiy)A karácsonyt is beárnyékolja a Covid-válság. (Depositphotos/Artur Verkhovetskiy)

A szigorítás december 23-tól, a karácsonyi ünnepek idejére enyhül, de nem tűnik el.

Ekkor „a legszűkebb családi- és baráti körben” szabad találkozni: ez összesen maximum 10 főt jelent, a 14 év alattiakat gyerekeket ezúttal sem számítva.

Ez a szabály maximum január elsejéig érvényes, de egyes tartományok – ha úgy döntenek – már korábban visszatérhetnek a korábbi, szigorúbb korlátozáshoz.

További részletek a tegnapi német döntésekről a Privátbankár.hu cikkében

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.