1p

Az uniós források nagy részében nem alkuszik Brüsszel, de egy kis ösztönzőt azért küldenének.

A Politico forrásai szerint ugyan a jogállamisági problémák miatt befagyasztott pénzek ügyében nem hajlandó kompromisszumra az Európa Tanács spanyol vezetése, de az Unió vezetése hajlandó lehet arra, hogy némi "ösztönző" pénzeket juttasson Magyarországnak. Ezzel az lehet a cél, hogy Orbán Viktort rávegyék, ne blokkolja tovább az uniós költségvetés átalakítását, illetve a további pénzügyi segítséget Ukrajnának.

A lapnak név nélkül nyilatkozó egyik tisztviselő az Erasmus program forrásaihoz való hozzáférés újra megnyitását nevezte meg, mint lehetséges ilyen intézkedést. Az alapítványi fenntartásba került egyetemek ügyében a magyar kormány hajlandó volt némi kompromisszumra, így az Unió is engedhet ebben az ügyben, anélkül, hogy a jogállamisági feltételekkel kapcsolatos kemény álláspontjából engednie kéne.

Az Erasmus és Horizon források jövő tanévre vonatkozó elosztásáról a hónap végéig kell döntést hozni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!