1p

A Rezsivédelmi Alap terhére történt az átcsoportosítás.

A kormány a Rezsivédelmi Alap lakossági rezsivédelmi címéből nem kevesebb, mint 201 milliárd 896 millió forintot csoportosított át az Energiaügyi Minisztérium rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésére – derül ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből. Ez azt jelenti, hogy az energiatárca az energiaszolgáltatók részére az általuk a lakosságnak biztosított energia beszerzési és értékesítési ára közti különbözetet ennyivel kompenzálja.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter most újabb 200 milliárd forintról rendelkezik. Fotó: Mfor
Lantos Csaba energiaügyi miniszter most újabb 200 milliárd forintról rendelkezik. Fotó: Mfor

A szerda esti Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter kérdésként megkapta, mi az oka, hogy miközben az átlag felett fogyasztó lakossági felhasználók nagyjából 700 forintot fizetnek a gáz köbméteréért, azt az ország körülbelül 128 forintos áron szerzi be.

A tárcavezető válaszában emlékeztetett, most a fél évvel ezelőtt megvásárolt földgázt adják el, az illetékes hivatal pedig az év vége előtt dönti el, lehet-e változtatni a gázárakon.

Lapunk az év felénél gyűjtötte össze, eddig mikor és mekkora összeget mozdított meg a kabinet rezsivédelemre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!