Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly-Kormos Olga

A nyugati országokban és a tengerentúlon már hagyománya van annak, hogy tehetős üzletemberek nemes célokat támogatnak. A körkérdésünkre adott válaszokból kiderült, hogy a 100 leggazdagabb magyar vállalkozó közül is jópáran támogatják a legnehezebb időket megélő magyar egészségügyet.   

A cikk eredetileg laptársunk, a Privátbankár oldalán jelent meg. 

A média, köztük természetesen lapunk is, rendre beszámol arról, ha az ismertebb üzletemberek ebbe vagy abba az iparágba befektetnek, cégeket alapítanak, vásárolnak fel, mint ahogy arról is megemlékezünk, ha már nem látnak fantáziát valamiben és kiszállnak. A legtehetősebbek vagyongyarapodása érthetően sokakat érdeklő téma. Arra viszont kevesebb figyelem vetül, hogy milliárdjaikból mennyit fordítanak karitatív célokra. Pedig most, amikor a pusztító koronavírus-járvány közepette az egészségügynek minden fillérre szüksége van, ez fontos téma. Megkerestük tehát a Top 100 hazai gazdag közül az ismertebb személyeket, hogy mondják el, a magánvagyonukból – akár közvetlenül, akár a tulajdonukban lévő cégeken keresztül – támogatják-e a hazai egészségügyet a Covid tavaly tavaszi berobbanása óta.  

Lássuk az ország három leggazdagabb emberét

Csányi Sándor

A pandémia kitörése óta az ország leggazdagabb magyar üzletembere, Csányi Sándor a közvetve – a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt.-n keresztül – minősített, azaz 75 százalékos tulajdonában lévő Budai Egészségközponton keresztül vállalt szerepet a járványkezelésben, miközben a Csányi Alapítvány 300 családnak juttat folyamatosan rendkívüli segítséget, valamint 130 gyermeknek a távoktatáshoz szükséges eszközöket. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a magánvagyonából összesen több mint kétmilliárd forinttal járult hozzá a Covid-19 elleni védekezéshez.

A leggazdagabb magyar üzletember is a zsebébe nyúlt. Fotó: mtiA leggazdagabb magyar üzletember is a zsebébe nyúlt. Fotó: mti

Az OTP Csoport – amelyben Csányinak szintén van részesedése – pedig több mint 4 milliárd forint értékben adományozott pénzt a kórházaknak, a távoktatáshoz pedig eszközöket, továbbá a bankcsoport munkatársainak és ügyfeleinek egészségmegőrzésére is költött, védőeszközök, fertőtlenítőszerek és tesztelés formájában.

Gattyán György

Bár a második legtehetősebb üzletember, Gattyán György jelenleg nem itthon él, a Docler csoporttól kapott válasz szerint úgy gondolta, hogy a magyar járványhelyzet azonnali cselekvést igényel.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.