3p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hiába indult el a szabadtéri koncertek szezonja, az ebben az üzletágban tevékenykedő cégek idei bevételeit nagyrészt elvitte a vírus. A hatályos rendelet szerint augusztus 15-ig nem lehet tömegrendezvényeket tartani, arról viszont nem szól a fáma, hogy mi lesz augusztus 16-tól. A Piac & Profit magazinban Pálffy András, a Budapest Park alapítója, stratégiai és innovációs vezetője mondja el a vállalkozás túlélési stratégiáját.

A Budapest Park éves bevételének szinte a 100 százalékát a tavaszi-nyári hónapokban termeli meg, csakhogy idén elmaradt a tavasz és jó, ha augusztus 15. után leindul a nyár. Pálffyék is csak bizakodni tudnak, hogy augusztus 16-től visszaáll minden a régi kerékvágásba. Az alapító azt mondja, az összes már bejelentett koncertet átszervezték augusztus 15. utánra, de persze kérdés, hogy például a nemzetközi előadóknak hogyan sikerül újratervezniük a sok-sok állomást,a teljes európai turnét.

Pálffy András Kép: Barakonyi Szabolcs
Pálffy András Kép: Barakonyi Szabolcs

Az állami támogatás nélkül, 100 százalékban piaci alapon működő Budapest Park szezonális koncerthelyszín, ezért egyedi a költségstruktúrája is. Az állandó szervező stábot, 38 munkatársukat egész évben foglalkoztatják, állandó alvállalkozóik – további 25-en – intézik a Park ügyeit. Szezonban pedig további átlag 500 ember – pultosok, biztonsági szolgálat, takarító személyzet – dolgozik a megfelelő színvonalú szolgáltatásért. Nekik csak tényleges működés esetén tudnak fizetést biztosítani. „Nem igényeltünk támogatást, mivel sajnos az eddigi mentőcsomag és pályázati lehetőségek a mi vállalkozásunk pénzügyi struktúrájába nem illeszkednek. A járulékcsökkentések minden érintett cégnek segítséget nyújtanak, de sajnos ez nem elég, hiszen a szektorunknak most egyáltalán nincs bevétele” – mondta el Pálffy András a Piac & Profitnak. Pedig mire jött a vírus a technikai eszközöket már szinte mind beszerezték, jelentős részüket kifizették és március közepén 90 százalékban készen álltak a koncerthelyszínen az építkezéssel is.

Részben ezért nyitották meg május 28-án tesztjelleggel a Parkban a város egyik legnagyobb teraszát. Így a személyzet azon részének, akik csak rendezvénynapon dolgoznak, tudnak munkát biztosítani.

Az interjúból megtudhatja azt is,

  • jó döntés volt az ideiglenes műfajváltás,
  • mi van azzal, aki megvette előre a jegyét, de nem jó neki a koncert új időpontja,
  • felmerült-e, hogy a COVID-19 során előtérbe került online koncert streaming szolgáltatás az üzleti modell részévé váljon a jövőben, 
  • van-e esély a kieső bevételek pótlására az idei szezon megnyújtásával vagy az elmaradt programok pótlásával.

Keresse a lapot az újságárusoknál vagy fizessen elő a kiadónál!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!