2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az orosz elnök újabb diplomáciai köröket megy, miközben a nyugaton kezdenek kifogyni a pénzből, amire az árokháborúban harcoló ukránoknak nagy szüksége lenne. Összefoglalónk a háborús eseményekről.

Vlagyimir Putyin szerdán diplomáciai körutat tart Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emirátusokban.

  • A Guardian összeállítása alapján a háború megindítását követően ez csak az ötödik hivatalos külföldi útja lesz az orosz elnöknek.
  • Olaszország két tábort készül felállítani Shengjinben és Gjaderben jövő tavasz előtt. Giorgia Meloni miniszterelnök és albán kollegája, Edi Rama ezt november első hetében tartott római találkozóján jelentette be – írja az MTI. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke kedden azt mondta, hogy a Kijevnek nyújtott amerikai támogatás elhalasztása, amelyet a kongresszusban vitatnak, "nagy kockázatot" jelentene Ukrajna számára, elveszíthetik az Oroszországgal vívott háborút.
  • Andrij Jermak megjegyzései a legőszintébbek közé tartoznak, amelyeket eddig egy magas rangú kijevi tisztviselőtől hallhattunk. Bizonytalanság uralkodik a létfontosságú amerikai és európai uniós segélycsomagok jövőjét illetően, miközben Ukrajna és Oroszország között dúl a háború – írja a Reuters.
  • A BBC beszámolója szerint a frontvonalon harcoló ukrán katonák az eszközhiány miatt is reménytelennek látják a helyzetüket. A túlerőről beszélő katonák egyike kijózanító beszámolót adott arról, hogyan küzd Ukrajna a hatalmas Dnyipro folyó keleti partján a megmaradásáért – írja a lap.
  • Az ukránok helyzetét nem javítja, hogy a napi gazdasági válságok miatt Washingtonban elfogyott a pénz, amit támogatásra lehetne fordítani – írja az Aljazeera. Az amerikaiak szerint a célra allokált pénznek a 97 százalékát már elköltötték, több pedig jó eséllyel nem lesz.
  • Ukrajna összesen nagyjából 82 milliárd dollárnyi pénzt kap és vár a nyugati országoktól.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!