2018. június 13. 10:36
mfor.hu

Érsekcsanád polgármestere még május végén fakadt ki a település honlapján a közfoglalkoztatással kapcsolatban.

Az utóbbi időben több jelzés is érkezett az érsekcsanádi önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy a községben nem halad a házak előtti területen, az árkok szélén a fűnyírás. Felső Róbert polgármester a település honlapján a kialakult helyzetet azzal magyarázta, hogy a közfoglalkoztatott létszám ez év március 1-jétől jelentősen csökkent.

A polgármester szerint a közfoglalkoztatásba bevonható személyek között alig van férfi, akit fűnyírással lehetne megbízni, ráadásul még ők sem vállalják el a munkát, annak ellenére, hogy ezzel kizárják magukat a szociális ellátórendszerből.

Fotó: MTI Fotó: MTI

"Jelenleg 3, azaz három fő közfoglalkoztatott dolgozik az utcák, közterületek, a Szabadidőpark, a sportpálya, a Megemlékezések Parkja, és egyéb területek gondozásán, fűnyírásán. Tetszik, nem tetszik ennyi létszámot kaptunk (az Érsekcsanádra jutó létszám egy részét elviszi a Vízügy és a Gemenc), így ebből kell kihoznunk amit tudunk. Egyszerűen fizikai lehetetlenség, hogy ez a létszám mindenhová úgy odaérjen, ahogy az elégedetlen kritikusok azt elvárják. Ráadásul a hétvégi rendezvényeken is nekik kell pakolni, ami munkaidőt kétszeres szorzóval kell kiadni nekik és a foglalkoztatás idejére szabadság is jár, amit ki kell venniük."

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat településsoros statisztikái szerint márciusban 74, áprilisban pedig 57 álláskeresőt tartottak nyilván a településen. 

(via Sztárklikk)