<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ezzel keresnének közös megoldást a rezsiárak kérdésére.

Egy nemzeti energiacsúcs összehívását javasolja még a fűtési szezon kezdete előtt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) szakemberek, valamint a szolgáltatók, az önkormányzatok és a kormányzat képviselőinek részvételével, hogy az energiaárak növekedéséből adódó problémákra megoldást dolgozzanak ki közösen - közölte a szervezet elnöke sajtótájékoztatón.

Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), Gödöllő polgármestere a MÖSZ elnökségi ülésének szünetében elmondta azt is, egy olyan energiaár-sapka biztosítását kérik a kormányzattól a településeknek, amellyel április 15-ig működtetni tudják az intézményeiket.

Karácsony Gergely főpolgármester, a szervezet társelnöke azt mondta, az energiacsúcsot azért kezdeményezik, hogy az önkormányzatok, a kormányzati szereplők, a tudomány és az energiaszektor mérvadó képviselői közösen találjanak ki egy olyan forgatókönyvet, amivel a kormány, az állami cégek és az önkormányzatok is tudják biztosítani a közszolgáltatásokat. Elmondta, az energiapiac most rendkívül kiszámíthatatlan és az energiaár-sapka visszahozhatná egy rövid időre a biztonságot.

Karácsony Gergely kitért arra is, biztatják a kormányt, hogy legyen aktív az európai közös megoldás megtalálásában. Ugyanakkor a problémák sokkal kisebbek lennének, ha az elmúlt tíz évben Magyarországon sokkal többet ruháztak volna be a megújuló energiába és energiahatékonyságba - fűzte hozzá.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.