3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Nagy nap a mai, hiszen hivatalosan is új elnöke van az Egyesült Államoknak.

Nem akármilyen Bibliák

A Biblia, amelyre kezét helyezve Joe Biden felesküdött, igazi családi ereklye – a demokrata elnök korábban kétszer alelnökként, valamint hétszer szenátorként ugyanezt a könyvet használta az esketéskor. Az értékes darab 1893 óta van a család tulajdonában.

Alelnöke, Kamala Harris sem akármilyen példányt választott – az esketéshez használt Biblia az első fekete legfelsőbb bíró, Thurgood Marshall tulajdona volt egykoron.

Már nem Donald Trump a @POTUS Twitteren

A közösségi média felhasználónév átadása is hozzátartozik a hatalomátvételhez – Joe Biden már meg is ejtette első üzenetét, igaz elődjéhez hasonló üzenet-áradatokra tőle nem feltétlenül kell számítani.

Mit írt alá Joe Biden?

Az „aláírási” ceremónia keretében az elnök egy nagy asztalnál három különböző dokumentumot szignózott – ezek a leendő kormánytagok és helyetteseik nevét tartalmazzák, valamint egy beiktatási nyilatkozatot is aláírt.

Ajándékok sora

Szintén a hagyományokhoz tartozik az ajándékok átadása a frissen felesketett elnök-alelnök számára, Nancy Pelosi demokrata képviselőházi elnök, és Mitch McConell, a képviselőházi republikánusok feje prezentálták pártjaik nevében a beiktatásnál használt zászlókat ajándékként. A kongresszus emellett például ezekkel az üvegvázákkal is megajándékozta Bident és Harrist – a tárgyak Peter O'Rourke munkái.

Amanda Gorman

A beiktatási verset író és felolvasó, 22 éves Amanda Gorman minden idők legfiatalabb költője, aki ilyen feladatot kapott – a demokrácia fontosságát hangsúlyozó vers a Capitolium ostromának napján (január 6.) készült el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.