TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Év/év alapon tovább tart az építőipar zuhanása, amit az utolsó nyári hónap kicsit fékezni tudott – derül ki a KSH 2020 augusztusára vonatkozó jelentéséből.

Idén augusztusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 13,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 17,1, az egyéb építményeké 8,9 százalékkal – közölte a KSH pénteken.

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a júliusihoz mérten viszont alig észrevehető mértékben mintegy 1,9 százalékkal nőtt, a májusi mélyponthoz képest pedig 11,1 százalékkal emelkedett.

2020 augusztusában az előző év azonos hónapjához képest az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 26,4, az egyéb építmények építésében 13,0, a speciális szaképítésben 3,1 százalékkal esett vissza a termelés.

forrás: KSH forrás: KSH

Érdekes ugyanakkor, hogy a megkötött új szerződések volumene 6,0 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 16,5 százalékkal volt nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 5,5 százalékkal kisebb volt.

Beszédes adat, hogy az építőipari vállalkozások augusztus végi szerződésállományának volumene 18,4 százalékkal elmaradt a 2019. augusztus végitől. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 11,4 százalékkal volt magasabb, az egyéb építményeké viszont 30,4 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban. 2020 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 10,4 százalékkal mérséklődött.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.