<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hatalmasat csökkent tavaly a bűncselekméyek száma Felcsúton - derül ki a település közbiztonsági helyzetéről szóló tájékoztatásból, mely a szeptemberi testületi ülés egyik napirendi pontja volt.

A területileg illetékes rendőrkapitány mint minden évben, úgy idén is beszámolt a felcsúti képviselő testület előtt a település közbiztonsági helyzetéről. Ezúttal a szeptember végi testületi ülés egyik napirendi pontja volt ez, a beszámoló során pedig csupa jó hírt hallhattak a képviselők. A rendőrkapitány beszámolója szerint ugyanis a statisztikai adatok alapján dinamikusan javul a közbiztonság Felcsúton.

A 2019-es évben a település vonatkozásában 9 darab bűncselekmény került regisztrálásra, mely a 2018-as 21 darab esethez viszonyítva jelentős csökkenést mutat - derül ki a beszámolóból.

Bűnözés nélküli település lehet FelcsútBűnözés nélküli település lehet Felcsút

A javulás mértéke nem is nevezhető egyébként megszokottnak, hiszen 2017-ben még 25 esetet regisztráltak, vagyis tavaly hirtelen csökkent majdnem a harmadára a bűncselekmények száma.

A közlekedésbiztonsági helyzetet tekintve a község területén 11 anyagi kárral, 1 könnyű sérüléssel és 1 esetben súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. Mint arról a kapitány beszámolt, a Bicskei Rendőrkapitányság nagy figyelmet és energiát fordít arra, hogy folyamatoan javuljon a településen a közbiztonság. Mint az a testületi ülés előterjesztéséből kiderül, nemcsak a Pancho Aréna "nagy látogatottságából adódó forgalomnövekedés mértéke miatt" is különösen fontosnak tartják a baleset-megelőzési tevékenységet a bűn-megelőzés mellett. Ennek részeként igyekeznek a szakmai megelőző és nyomozati munka mellett előadások megtartásával csökkenteni a jogsértések elkövetését lehetővé tevő helyzetek kialakulási esélyét.

A kapitány a beszámolójában kitért arra is, hogy a sikeres munka nagyban köszönhető a felcsúti önkormányzat támogatásának is. Mint az olvasható,

"eredményes munkánkhoz nagy segítséget jelentett a Felcsúti Önkormányzat gesztusa, amely lehetővé tette, hogy a Felcsúton szolgálatot teljesítő körzeti megbízott új, jól felszerelt, komfortos szolgálati gépkocsival láthatja el a munkáját."

A képviselő testület támogatás adományozásával is hozzájárult a Bicskei Rendőrkapitányság munkájához, mely tárgyi és anyagi eszközökkel is segítette a rendőri munkát. Az előterjesztésben foglaltak szerint:

"A Felcsúti Önkormányzati példásan korrekt támogatásának köszönhetően, a 2019. évben két fő munkatársunk kiemelkedő teljesítményének elismerésére, jutalmazására kerülhetett sor. Ezen kívül a személyi állomány komfort érzetének szempontjából fontos beruházás kivitelezésére volt lehetőségünk."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.