TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. december 4. 11:28
mfor.hu

Újabb értékekkel bővülhet a Magyar Nemzeti Bank Értéktár Programja.

A Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja az Elektronikus közbeszerzési rendszerben elindított közbeszerzési eljárás keretében meg kívánja szerezni

  • Sébastien Bourdon (1616-1671): Nagy Szent család mosónővel című festményének tulajdonjogát 250 ezer euróért (szerk.: közel 80 millió forintért),

  • című festményének tulajdonjogát 500 millió forintért, Munkácsy Mihály (1844-1900) Poros út I.
  • valamint Ismeretlen festő (1700 körül): Magyar történelmi személyiségeket ábrázoló nyolc alkotásból álló sorozatát 400 ezer euró (szerk.: 128 millió forint) értékben.

Összesen tehát 708 millió forintot költenének el 3 festményre.

Munkácsy Mihály: Poros út I. (Forrás: artmagazin.hu) Munkácsy Mihály: Poros út I. (Forrás: artmagazin.hu)

A jegybank közleménye szerint ugyanakkor lezárult Vajda Lajos festő és grafikus 14 darab festményének 181,5 millió forintos vételáron történő megvásárlása is. A kollekció a Magyar Nemzeti Galériába került letétbe.

A jelenleg folyamatban lévő adásvételek teljes adminisztrációs lezárása után, - az eddigi gyakorlatnak megfelelően - részletesen tájékoztatni fogjuk a közvéleményt. A jegybank minden esetben közgyűjteményekbe, múzeumokba, a jogszabályok által meghatározott módon öt év – meghosszabbítható – időtartamra letétbe helyezi a program keretében megvásárolt műkincseket.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.