<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 9,3 százalékkal bővült. 

A ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a második becslését. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 9,3 százalékkal bővült. A jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy 2022 augusztusában kettővel több munkanap volt, mint az előző év azonos hónapjában. A feldolgozóipari alágak többségében nőtt a termelés volumene, a legnagyobb mértékben a járműgyártásban. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2022. júliusinál 0,1 százalékkal nagyobb volt.

Az ipari export volumene 28 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A feldolgozóipari exportértékesítés 29 százalékát képviselő járműgyártás kivitele 68, a 15 százalékos súlyú számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé 28 százalékkal bővült.

Az ipar belföldi értékesítése 8, a feldolgozóiparé 1,6 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

Ami az év első nyolc hónapját illeti, ezen időszak alatt az ipari termelés 6,1 százalékkal nőtt. Az összes értékesítés 60 százalékát adó külpiaci eladások volumene 7,1, a 40 százalékot képviselő hazai értékesítésé 8,3 százalékkal emelkedett.