<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

A Klubrádió azonnali ideiglenes bírói jogvédelmi intézkedést kért annak érdekében, hogy február 14. után akkor se némítsák el, ha addigra nem születik jogerős ítélet a perben, amit azért indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ellen, mert a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát.

Az NMHH a tárgyaláson bejelentette, hogy szünetelteti a 92,9 MHz frekvenciapályázatot. Ez azt jelenti, hogy a rádió még inkább az idő szorításába került, ha folytatni akarja működését, hiszen így pályázati úton a jogosultsága lejáratáig már nem tudja visszaszerezni a frekvenciáját – utalt szerdai cikkében a Média1.hu.

(forrás: klubradio.hu)(forrás: klubradio.hu)

A szakportál szerint mindez azt jelenti, hogy az a pályázati eljárás, amivel a Klubrádiónak esetleg esélye nyílt volna arra, hogy tovább használhassa a frekvenciáját 2021. február 14. után, egyelőre áll, miközben az idő a jogosultság lejáratáig egyre fogy. Ezért a Klubrádió a mai tárgyalást megelőzően azonnali ideiglenes bírói jogvédelmi intézkedést kért annak érdekében, hogy addig amíg a pereskedés véget nem ér ér, ne kelljen elnémítani a rádiót.

A lap idézte Stock Rihárdot, a Klubrádió vezérigazgatóját, aki – a rádió jogi képviselőjével együtt – kiemelte: a pályázati eljárás végeredménye 5, de akár 10-12 hónap múlva lehet csak meg figyelembe véve a fellebbezési időket. Ez tetemes károkat okozna a Klubrádió működése szempontjából, valamint sérülne a hallgatóik tájékozódáshoz fűződő joga és a médiatörvény sokszínű médiapiacra irányuló rendelkezése.

Az NMHH jogi képviselője azt mondta, szerinte nem az NMHH, hanem a Klubrádió a tisztességtelen, amiért az ideiglenes bírói intézkedésre irányuló kérelmét csak most nyújtotta be a bíróságra, és ezzel akarja akadályozni a per menetét, szerinte a kérelmet már előbb is beadhatta volna a médiaszolgáltató. A Klubrádió jogi képviselője ezt határozottan visszautasította, és a kérelem mai benyújtásának időzítését azzal magyarázta, hogy mostanra vált egyértelművé, hogy idő szorításába kerültek, hiszen eddig még bízhattak abban, hogy a pályázati eljárás a frekvenciájukra eredményesen véget ér, ez azonban a pályázati eljárás elhúzódása, felfüggesztése miatt mostanra esélytelennek látszik február 14-ig. Ráadásul eddig a pályázati eljárás is jelentős kapacitásukat kötötte le, ezért nem is tudtak volna végezni a beadvánnyal hamarabb.

A Klubrádió jogi képviselője a per során egyebek mellett arról is beszélt, hogy a rádióval szemben a Médiatanács törvénytelenül járt el, amikor más rádiók számára biztosította a hosszabbítás lehetőségét akkor is, ha elkövettek korábban adminisztratív hibákat, de a Klubrádió esetében a grémium nem tanúsított hasonló magatartást.

Az NMHH jogi képviselője válaszában azzal érvelt, hogy ennek oka az lehetett, hogy bizonyára a többi ügy során éppen más jogi környezet volt érvényben, nekik azonban minden esetben a hatályos médiatörvény szerint kell eljárniuk. A médiahatóság jogi képviselője azt is mondta, hogy a Klubrádiónak több éve, 2017 óta tisztában kellett lennie azzal, hogy nem fogják meghosszabbítani a jogosultságát, hiszen ekkor a határozatban a médiahatóság felhívta a figyelmet arra, hogy az akkoriban szankcionált jogsértése megismételt volt. Az NMHH jogi képviselője azt is mondta, hogy minden ügy más, ezért az azokban az ügyekben született határozatok  nem képezhetik jelen per tárgyát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.