Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A miniszter szerint nincs egységes EU-s szabályozás a vakcinaigazolványról - a kormányinfón a szigorítások mellett az EPP-frakcióból történő kilépésről és az egészségügyi szolgálati jogviszonyról is volt szó.

A mai Kormányinfón a járványhelyzeten túl más témák is szóba kerültek, igaz, csak röviden, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely miniszternek vissza kellett térnie a még tartó kormányülésre.

Az egészségügyi szolgálati jogviszony körül kialakult vitákat azzal zárta le a miniszter, hogy az egészségügyi dolgozók szinte egyhangúlag fogadták el a szerződést, 96,3 százalékuk aláírta a dokumentumot. Szerinte ez az mutatja, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy új körülmények és lényegesen megemelt fizetések mellett az ápolók ebben a nehéz helyzetben is szolgálatot teljesítsenek

 Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfón. Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfón. Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Ezt követően a vakcinaigazolvánnyal kapcsolatos kérdésekre - miért nem lesz feltüntetve azon a vakcina típusa, és lehet-e majd így külföldre utazni ezzel az igazolvánnyal - reagált. Gulyás szerint az Európai Uniónak nincs pillanatnyilag egységes szabályozása. Szándékok, elképzelések léteznek, de egységes irányelv még nincs. A miniszter szerint érdemes figyelembe venni a német kancellár, Angela Merkel álláspontját, aki szerint "a nemzeti hatóságokna kell kiálltaniuk az oltási igazolványokat, és ezt aztán Európában mindenhol el kell fogadni".

Jelezte, hogy "viszonossági alapon minden államnak el kell majd fogadnia a másik állam kártyáját". Ha ezt valamelyik ország velünk szemben nem tenné meg, akkor Magyarország sem fogja elfogadni annak az országnak az igazolványát - tette egyértelművé.

A harmadik téma pedig a Fidesz kilépése volt az Európai Néppárt parlamenti frakciójából. Gulyás erről úgy fogalmazott, hogy a néppárti frakció teljesen lényegtelen alapszabály-módosításokkal foglalkozik akkor, amikor a járványhelyzet állítja komoly kihívás elé az államokat. Szerinte "ez önmagában is mutatja egy pártnak az éretlenségét", s különösen sérelmes, ha ezt egy ország ellen hozzák meg. Gulyás értékelése szerint a magyar kormány a hagyományos néppárti értékeket képviseli, és ezt várták volna el a Néppárttól is, például a migrációval kapcsolatban.

A pártnak egyelőre még a tagjai vagyunk, de a frakcióból kiléptünk - közölte, hozzátéve, hogy ez a jövőre nézvést irányt mutat. Végül hangsúlyozta, hogy a Fidesz néppárti tagsága melletti érv volt a jó magyar-német kapcsolat, amelynek megőrzésére van esély a jövőben is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.