<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Bruttó 4 millió 188 ezer forint jutalmat ítélt meg magának Gyál polgármestere, élve a veszélyhelyzet lehetőségével, amely alapján a települések vezetői önálló hatáskörben hozhatnak határozatot – írta a telex.hu. Az adományozásról a település honlapja is beszámolt a testület határozatában.

A telex.hu hírportál és a városi honlapra feltöltött anyag szerint a fideszes vezető saját hatáskörben rendelkezett arról, hogy bruttó 4,188 millió forintos jutalmat kapjon. Pápai Mihály ezt a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet révén tehette meg. A dokumentum alapján a települések vezetőinek nem kell konzultálniuk a képviselő-testülettel. Ez egyébként túlnyomó részt fideszes tagokból áll sok-sok ciklus óta. A városvezető a saját Facebook oldalára feltett video üzenetében is bejelentette a jutalmazásokat, azért többers számban, mert más önkormányzati cégvezetők is kaptak "pénzben kifejezett elismerést". 

Több gyáli önkormányzati vezetőnek gazdag lesz a Mikulás (forrás: pixabay.com)Több gyáli önkormányzati vezetőnek gazdag lesz a Mikulás (forrás: pixabay.com)

A lap írásban és telefonon is megkereste a polgármestert és hivatalát, egyelőre azonban nem érkezett válasz arra, mi indokolta ezt a lépést. Megjegyzi a lap egyúttal, hogy a polgármester a saját magának adott pénzen kívül több más személynek is jutalmat osztott ki. A portál és a testületi határozat szerint a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Zsigovits Gábor bruttó 1,32 millió forintot kapott. A Gyál és Térsége Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horváth Gábor bruttó 882 ezer forint jutalomban részesült.

Jutalmat kapott több gyáli intézmény is: az önkormányzat és a polgármesteri hivatal a járulékokkal együtt bruttó 48 millió forint jutalmat osztott ki. A városi könyvtár, több bölcsőde és óvoda és a városi egészségügyi központ – járulékokkal együtt – összesen 98 millió forint jutalomban részesült. A már említett városüzemeltetési kft. pedig összesen 23,6 millió forint jutalmat kapott - írta a lap.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.