Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Bruttó 4 millió 188 ezer forint jutalmat ítélt meg magának Gyál polgármestere, élve a veszélyhelyzet lehetőségével, amely alapján a települések vezetői önálló hatáskörben hozhatnak határozatot – írta a telex.hu. Az adományozásról a település honlapja is beszámolt a testület határozatában.

A telex.hu hírportál és a városi honlapra feltöltött anyag szerint a fideszes vezető saját hatáskörben rendelkezett arról, hogy bruttó 4,188 millió forintos jutalmat kapjon. Pápai Mihály ezt a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet révén tehette meg. A dokumentum alapján a települések vezetőinek nem kell konzultálniuk a képviselő-testülettel. Ez egyébként túlnyomó részt fideszes tagokból áll sok-sok ciklus óta. A városvezető a saját Facebook oldalára feltett video üzenetében is bejelentette a jutalmazásokat, azért többers számban, mert más önkormányzati cégvezetők is kaptak "pénzben kifejezett elismerést". 

Több gyáli önkormányzati vezetőnek gazdag lesz a Mikulás (forrás: pixabay.com)
Több gyáli önkormányzati vezetőnek gazdag lesz a Mikulás (forrás: pixabay.com)

A lap írásban és telefonon is megkereste a polgármestert és hivatalát, egyelőre azonban nem érkezett válasz arra, mi indokolta ezt a lépést. Megjegyzi a lap egyúttal, hogy a polgármester a saját magának adott pénzen kívül több más személynek is jutalmat osztott ki. A portál és a testületi határozat szerint a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Zsigovits Gábor bruttó 1,32 millió forintot kapott. A Gyál és Térsége Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horváth Gábor bruttó 882 ezer forint jutalomban részesült.

Jutalmat kapott több gyáli intézmény is: az önkormányzat és a polgármesteri hivatal a járulékokkal együtt bruttó 48 millió forint jutalmat osztott ki. A városi könyvtár, több bölcsőde és óvoda és a városi egészségügyi központ – járulékokkal együtt – összesen 98 millió forint jutalomban részesült. A már említett városüzemeltetési kft. pedig összesen 23,6 millió forint jutalmat kapott - írta a lap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.