Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni beoltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek, valamint az egészségügyi és a szociális szektorban dolgozók legalább 80 százalékát, nyárig pedig a felnőtt lakosság legalább 70 százalékát be kell oltaniuk - közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Brüsszelben kedden.

Margarítisz Szkínász sajtótájékoztató keretében az uniós bizottságnak a koronavírus-járvány legyőzése érdekében bemutatott, gyakorlati útmutatásokat tartalmazó javaslatait ismertette. Az uniós biztos elmondta, az Európai Bizottság arra szólítja fel a tagállamokat, hogy továbbra is követeljék meg a fizikai távolság betartását, tartsák érvényben a személyes találkozásokat korlátozó intézkedéseket, küzdjenek a dezinformáció ellen, koordinálják az utazási szabályozásokat, fokozzák a tesztelést és az fertőzöttek nyomon követését a vírus minden változatának visszaszorítására - írja az MTI.

Az EU-ban három hete kezdődtek meg az oltások, egyelőre a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája rendelkezik engedéllyel. A lakosság arányában beadott oltások számában egyelőre az Unió le van maradva az Egyesült Államoktól, Nagy-Britanniától, Izraeltől vagy épp az Egyesült Arab Emirátusoktól, ahogy az alábbi grafikonon is látszik - jobban állunk viszont, mint a saját oltóanyaggal is rendelkező (ám igen nagy lélekszámú) Kína vagy Oroszország:

Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos szerint az EU közös vakcina-vásárlási stratégiájának köszönhetően már elegendő adag oltóanyagot kötöttek le az EU 450 milliós lakosságának 80 százalékának beoltására. Megjegyezte azt is, hogy ha az EU által előzetesen lekötött összes oltást engedélyeznék (és persze leszállítanák - a szerk.), akkor az Unióban több mint kétmilliárd adagnyi vakcina állna rendelkezésre. Ha ez így alakul, akkor az EU a fölösleget a WHO-n keresztül (EU-n kívüli) szegényebb országoknak ajánlhatja majd fel. Sajtótájékoztatóján a biztos azt mondta, ez "nagyon hamar" bekövetkezhet.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.