<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A tervezett módosítást egy salátatörvényben rejtették el.

A mostani 1,5 millióról Kövér házelnöki fizetésével egy szintre, havi bruttó 3,5 millióra emelné Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíját egy frissen benyújtott salátatörvény - vette észre a javaslatot a hvg.hu.

A javaslatcsomagot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtotta be a kormány nevében, és annak egyik pontja úgy módosítja a kormány tagjainak jogállásáról szóló jogszabályt, hogy előírja: a kormányfő havi illetménye megegyezik a házelnök tiszteletdíjának összegével.

Orbán Viktor eddig miniszterelnökként kevesebbet keresett a minisztereinél, akik majdnem havi kétmillió forintért töltik be a pozíciót. Mivel a miniszterelnök egyben a parlamenti patkóban is helyet foglal, képviselői munkájáért még emellé megkapja az 1,3 millió forintos alapfizetést.

A módosítás elfogadása esetén Orbán Viktor havi keresete bruttó 4,8 millió forintra fog ugrani a jelenlegi 2,8 millióról.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.