2p

Most 45 koronavírusos esetet azonosítottak, de nem közölték, hogy ebből hány volt delta variáns. Elhunyt egy beteg.

45 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 549 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 042 fő.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 768 519 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 11 988 főre csökkent.

85 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 681 559 fő, közülük 5 500 369 fő már a második oltását is megkapta.


Az NNK májusig visszamenőleg megvizsgálta a laborok által beküldött összes mintát és eszerint a beküldött 393 mintából 253-nál igazoltak deltát. Az első deltavariánst májusban találták, azóta az emelkedés folyamatos. Az utóbbi két hétben heti 60-61 delta variánst igazoltak.

A környező országokkal szemben mi eddig még elég jól megúsztuk a delta variánst, és a Népszava által megszólaltatott szakértők nem értik, miért. Az egyik megoldási lehetőség szerintük az, hogy a magyarok kevesebbet utaznak, illetve ide is kevesebb külföldi turista jön, kevésbé tudják behurcolni a variánst. A másik, hogy legendásan keveset tesztelünk, és a kevés teszten valószínűleg csak a súlyos esetek akadnak fent, tehát a magyarországi deltások száma a valóságban sokkal nagyobb is lehet. A harmadik lehetőség, amit említettek, hogy ez valamiféle magyar sajátosság, az lehet az a magyarázata, hogy nyáron nálunk kevesebb a kontaktus, főként mindenki a családjával van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!