<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Állami és fővárosi cégek biztosítását intézné.

Üzleti megfontolásokból a felcsúti milliárdos biztosítási vállalkozása, a Hungarikum Alkusz is tevékenyen részt vesz
állami cégek, újabban már fővárosiak biztosításának megszervezesében - írta a nepszava.hu.

A teljes BKV-flottát is Mészáros Lőrinc cége biztosíthatja. Fotó: MTI/Soós LajosA teljes BKV-flottát is Mészáros Lőrinc cége biztosíthatja. Fotó: MTI/Soós Lajos

A lap utal rá, hogy a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter felügyeli a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által szervezett közös biztosítási szolgáltatásbeszerzést, amely a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (KGFB) mellett, a Cascóra és a csoportos élet- és balesetbiztosításra (CSÉB) is kiterjed. Az akció nem teljesen példa nélküli, hiszen az MNV korábban már több alkalommal szervezett hasonló eljárást, csak akkor még kizárólag az irányítása alá tartozó gazdasági társaságok részére, az idén azonban nyitnának és a közbeszerzési konzorciumba a Fővárosi Önkormányzat egyes cégeit is bevonnák.

A felhívás szerint eddig összesen 88 gazdasági társaság csatlakozott a közös eljáráshoz, köztük az MNV és a MÁV leányvállalatai, regionális vízművek és hulladékkezelő cégek, a Honvédelmi Minisztérium cégei, az Antenna Hungária, az Magyar Fejlesztési Bank csoport, a Szerencsejáték Zrt., de fontolgatja a részvételt a Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Csatornázási Művek is. 

Eddig összesen 6000 járműre kötnének kötelezőt és 3500-ra Casco-t. (Ebben nincs benne a BKV állománya.) A nagy mennyiség miatt jelentős árkedvezményt tudnának kisajtolni a biztosítókból – ígéri a Hungarikum Alkusz. Márpedig ez igen fontos szempont a BKV-nak - és persze még így is kiváló üzlet a Mészáros-féle cégnek.

A fővárosi közlekedési cégnek kapóra jött az ajánlat, hiszen az idén év végén lejár a a KGFB és Casco szerződése, ám a KGFB fenntartását – akárcsak a magánautók esetében – törvény írja elő. A BKV két piacfelmérést is végzett, elsőkörben beírták a Generali Biztosító flotta kalkulátorába a cég számait, ebből az jött ki, hogy az éves díj csaknem a háromszorosára emelkedhet, vagyis meghaladhatja az 1 milliárd forintot, holott a jelenlegi szerződés alapján eddig három évre fizettek 1,4 milliárdot.

A második körben az Igazgatóság felkérésére több biztosítótól is kértek ajánlatot, de csak kettő adott. Ezek pedig több száz millió forinttal voltak magasabbak a Hungarikum által ígértnél.

A cég csaknem 1400 járműre kötne kötelezőt és 9 speciális buszra casco biztosítást. A BKV a jelenlegi szerződést is egy közös tenderrel hozta tető alá, csak akkor a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) ernyője alatt. A cég azóta Budapest Közművek Zrt. néven alakult újjá. A BVH pedig szintén a Hungarikum bábáskodásával szerezte a biztosítást, sőt, a holding alá tartozó cégek vagyon- és felelősségbiztosítását is. Utóbbi tavaly járt volna le, de a BVH a Hungarikummal folytatott tárgyalások eredményeként nem írt ki új tendert, inkább meghosszabbította a régit - toldotta meg a portál.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.