TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 16. 07:16
mfor.hu

Újabb 62 milliárd forintot kap a Magyar Falu program - egy friss határozat szerint 102 milliárd megy majd útfelújításokra 2021-ben.

A friss Magyar Közlönyben szereplő kormányhatározatból kiderül: a kormány egyetért a  Magyar Falu Program 2020. évben történő további megvalósítása és támogatása érdekében szükséges mindösszesen 40 milliárd forint többlettámogatás biztosításával. A pénzügyminisztert kéri fel Orbán Viktor, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával gondoskodjon a pénz előteremtéséről. 

Egy másik határozatban a Magyar Falu Program részeként megvalósuló útfelújításokkal. Erre a meglévő 50 milliárdon belül további források bevonását tartja indokoltnak a kormány. Varga Mihálynak ezért - szintén Gulyás Gergellyel közösen - további 22 milliárd forintot kell előteremtenie a Falusi Útalapba.

MTI Fotó: Komka Péter MTI Fotó: Komka Péter

A  Magyar Falu Program részeként ütemezetten megvalósuló, kistelepüléseket érintő útfelújítások és a  Magyar Közút Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság által saját hatáskörben végzendő nagyfelületű burkolatjavítási program feladataira 2021. évre mindösszesen 102 milliárd forint áll rendelkezésre a kormányhatározat szerint.

Könnyen lehet, hogy a források előteremtésével nem lesz nehéz dolga a minisztereknek: kedden este a kormány tovább pakolta ki a pénzt a koronavírus-járvány miatti válsághelyzet ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból - a legutóbbi, 300 milliárd forintot meghaladó átrendezés legnagyobb nyertese épp a Magya Falu program volt, és éppen 40+22 milliárd forintot csoportosítottak át a programra a Gazdaságvédelmi Alapból.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.