<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Újabb 62 milliárd forintot kap a Magyar Falu program - egy friss határozat szerint 102 milliárd megy majd útfelújításokra 2021-ben.

A friss Magyar Közlönyben szereplő kormányhatározatból kiderül: a kormány egyetért a  Magyar Falu Program 2020. évben történő további megvalósítása és támogatása érdekében szükséges mindösszesen 40 milliárd forint többlettámogatás biztosításával. A pénzügyminisztert kéri fel Orbán Viktor, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával gondoskodjon a pénz előteremtéséről. 

Egy másik határozatban a Magyar Falu Program részeként megvalósuló útfelújításokkal. Erre a meglévő 50 milliárdon belül további források bevonását tartja indokoltnak a kormány. Varga Mihálynak ezért - szintén Gulyás Gergellyel közösen - további 22 milliárd forintot kell előteremtenie a Falusi Útalapba.

MTI Fotó: Komka Péter MTI Fotó: Komka Péter

A  Magyar Falu Program részeként ütemezetten megvalósuló, kistelepüléseket érintő útfelújítások és a  Magyar Közút Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság által saját hatáskörben végzendő nagyfelületű burkolatjavítási program feladataira 2021. évre mindösszesen 102 milliárd forint áll rendelkezésre a kormányhatározat szerint.

Könnyen lehet, hogy a források előteremtésével nem lesz nehéz dolga a minisztereknek: kedden este a kormány tovább pakolta ki a pénzt a koronavírus-járvány miatti válsághelyzet ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból - a legutóbbi, 300 milliárd forintot meghaladó átrendezés legnagyobb nyertese épp a Magya Falu program volt, és éppen 40+22 milliárd forintot csoportosítottak át a programra a Gazdaságvédelmi Alapból.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.