2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tizenegy órányi egyeztetés után Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői arra jutottak kedd hajnalban, hogy április 18-áig fenntartják Németországban az érvényben lévő járványügyi korlátozásokat, és a húsvéti ünnepekre további szigorításokat vezetnek be az erősödő harmadik hullám miatt, írja az MTI.

Merkel mindenkit arra kért, hogy kerülje a népes családi összejöveteleket az ünnepek alatt, az április 1-től 5-ig tartó hosszú hétvégén két háztartásból legfeljebb öten találkozhatnak egymással. Arra is kitért, hogy lehetőleg ne is utazzanak ebben az időszakban. Az ötnapos hétvégén az élelmiszerboltok csak szombaton lehetnek nyitva, az egyházakat pedig arra kérték, hogy kizárólag online tartsák meg a szertartásokat.

Merkel úgy fogalmazott, hogy a jóval fertőzőbb brit variáns dominánssá válása miatt gyakorlatilag egy teljesen új járvány kezdődött, a fertőzöttek számának exponenciális növekedése és az intenzív osztályok telítődése azt mutatja, hogy a helyzet súlyos. Markus Söder bajor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a járvány legveszélyesebb szakaszában járnak.

A javuló járványügyi adatok miatt február közepén a németek lazítottak pár korlátozáson, újranyitottak például az iskolák, március elején pedig a fodrászok, illetve egyes boltok is kinyithattak. Most azonban megint szigorításokkal kell szembe nézniük a járványügyi helyzet romlása miatt.

Hétfőn 100 ezer lakosra vetítve 107 új fertőzöttet regisztráltak Németországban, ami azért fontos, mert korábban 100 főnél húzták meg a határt, amivel az egészségügy (és azon belül is az intenzív ellátás) még meg tud birkózni. Kedden 7500 új esetet és 250 halálos áldozatot jegyeztek fel, amivel az összese fertőzöttek száma 2 674 710-re, a halálesetek száma pedig 74 964-re nőtt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!