2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

18 százalékos pozitivitási ráta mellett 5653 új fertőzöttről adott jelentést az operatív törzs. 179 beteg hunyt el egyetlen nap alatt - idén még nem volt ilyen magas a napi halálozási szám. A kórházban ápoltak száma viszont lassabban emelkedett.

5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma a friss tájékoztatás szerint. A friss adatok tükrében ismét megkérdőjelezhető az adatközlés minősége: 30 752 tesztet végeztek el, ebből lett pozitív 5653 - ez 18 százalékos pozitivitási rátát jelent, miközben egy nappal korábban még 38 százalék volt az arány, az azt megelőző napon pedig 11 százalék. Ekkora napi ingadozás természetesen nem lehetséges a járvány lefolyásában, csak az adatok áramlása lehet problémás.

Elhunyt 179 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 325 főre emelkedett. Ilyen magas napi emelkedést az áldozatok számában utoljára december 22-én láttunk.

A gyógyultak száma 1898-cal nőtt, jelenleg 340 844 fő van túl a betegségen hivatalosan. Az aktív fertőzöttek száma ismét nagyot emelkedett, 3576 fővel - már 123 691 fő számít aktív fertőzöttnek. 

Tovább emelkedett a kórházban ápoltak száma: 8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen. Ez alacsonyabb napi emelkedést jelent az elmúlt időszakban megszokottnál: 78-an kerültek kórházba, utoljára február közepén volt ilyen alacsony a növekedési ütem - persze egy nap adatából nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Közben folyamatosan zajlik az oltás, már 1 107 791 fő a beoltottak száma, ebből 317 906 fő már a második oltását is megkapta. A beadott oltások száma 60 746-tal nőtt egy nap alatt.

A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon, az érintettek erre SMS-ben már megkapták a behívót - írja az operatív törzs.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!