2p

Sok munkája lesz a revizoroknak. 

A revizorok a Valentin-nap alkalmából több megyében is kiemelten ellenőrzik majd a virág-, édesség- és ajándékkereskedőket - idézi a HR Portal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldalát. 

A tervek szerint február második felétől egyebek mellett a helyszíneken kell ellenőrzésre számítani:

  • A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 12. és 29. között ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a jelmezkölcsönzőket, webshopokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.
  • A NAV baranyai munkatársai február 12. és 18. között kedden Pécsett a reggeliztetőket, szerdán a Valentin-nap alkalmából a vármegyében a virág-, édesség- és ajándékkereskedőket, csütörtökön pedig Szigetváron a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A Mohácsi Busójáráson a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.
  • A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai 2024. február 5. és 14. között az ajándék-, ékszer-, édesség- és virágárusokat ellenőrzik. Az igazgatóság kollégái vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét, valamint a jövedéki szabályok betartását.

A teljes "menetrendet" itt lehet elolvasni

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!