2018. február 19. 13:27
mfor.hu

Hamarosan óriási változások jönnek a Facebook hírfolyamában, a netes újságok megosztásai gyakorlatilag el fognak tűnni az olvasók szeme elől. Van viszont két egyszerű módszer, mely biztosítja, hogy a jövőben se veszítsük szem elől egymást. Kattintson, mutatjuk, hogy kell.

Mark Zuckerberg - nem a felcsúti, hanem az eredeti - nemrég jelentette be, hogy alaposan átszabják a Facebook hírfolyamát. A frissítés lényege, hogy sokkal többet fogunk látni a barátaink által megosztott tartalmakból, a belájkolt oldalak posztjai viszont eltűnnek majd a fő hírfolyamunkból. Minderre Zuckerberg magyarázata szerint azért van szükség, hogy eredményesebben tudjanak harcolni az az álhírek ellen.

A változtatásnak köszönhetően azokban az országokban, ahol már bevezették, durván visszaesett az internetes újságok elérése és látogatottsága. Borítékolható, hogy a magyarországi starttal ugyanez vár a hazai sajtótermékekre, így az Mforra is. Mit lehet tenni azért, hogy az új rendszerben se maradjon le a cikkeinkről? Szerencsére komolyabb manőverre nincs szükség, elég pár kattintás, és minden marad a régiben. Két párkattintásos út is áll előttünk.

A Facebook-főoldalas módszer

Az első, kicsit körülményesebb megoldásban először a Facebook főoldalának jobb felső sarkában rá kell kattintani a kis, lefelé mutató nyílra. A legördülő menüben a Hírfolyam-beállítások (angolul News Feed Preferences) menüpontot kell kiválasztani.

A Facebook főoldaláról átkattintva A Facebook főoldaláról átkattintva

Az ekkor megjelenő ablakban aztán a legfelső opcióra kell klikkelni - Elsőként megjelenők beállítása, angolul Prioritize Who To See First -, majd a következő ablakban ki kell választani az Mfor.hu-t, és rá kell kattintani a Kész - angolul Done - gombra.

Csillagot rá! Csillagot rá!
-

És akkor tényleg készen is vagyunk.

Követés az Mfor.hu Facebook profiljából

A megoldás az Mfor.hu saját facebookos profilján A megoldás az Mfor.hu saját facebookos profilján

A másik, könnyebb úton fel kell keresni az Mfor.hu Facebook oldalát. Itt a felső sávban rá kell nyomni a Követem - Following - gombra, majd a legördülő menünél a Megjelenítés elsőként (See first) opciót kell kipipálni. Ennyi az egész.

Ha a fenti két módszer közül akár csak az egyiket is alkalmazza, biztos lehet benne, hogy a továbbiakban sem marad le egyik megosztásunkról sem. Kattintgassanak, pipáljanak, olvassanak, és tartsanak velünk továbbra is!