<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán tett közzé egy videót arról, ahogy aláírja a vonatkozó rendeletet az ingyenes internethasználatról. 

A miniszterelnök a digitális oktatással érintett családok számára nagy könnyítést jelentő intézkedést hitelesített. Facebook-videójának tanúsága szerint aláírta azt a rendeletet, melynek értelmében 30 napig ingyenes lesz az internetszolgáltatás azok számára, akik igazoltan és bizonyítottak középfokú intézménnyel állnak jogviszonyban.

Leegyszerűsítve, középiskolás korú gyermeket nevelő családok számára 30 napig ingyenes lesz az internethasználat. 

A miniszterelnök saját bevallása szerint is lesz emiatt néhány vitájuk a nagy, érintett cégekkel, de most fontos, hogy a családok megkapják ezt a segítséget. 

A Magyar Telekom a következőket reagálta a miniszterelnöki bejelentésre:

Az ingyenes internetre jogosult Telekom ügyfelek a Telekom honlapján (www.telekom.hu), a Flip ügyfelek a Flip honlapján (www.flip.hu) jelezhetik igényüket a 30 nap ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 27. között. Az igény feladásához Telekom ügyfél esetén egy számlára (a számla bal felső részében található MT ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), Flip ügyfél esetén szintén egy számlára (a számla jobb felső részében található ügyfélazonosítóra és folyószámlaszámra), valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító ún. oktatási azonosítóra lesz szükség.  A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfeleink is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5% ÁFA-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.