2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több mint egy órán keresztül válaszolt Jaksity György közgazdász, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója az Mfor.hu és a Privátbankár.hu által rendezett Klasszis Klubban elhangzott kérdésekre.

Mitől ilyen erős a forint, amikor a Magyarországnak járó európai uniós forrásoknak még csak az ígérete van meg, az azok folyósításához szükséges számos, 27 mérföldkőben megszabott feltételeket még teljesítenie kell a kormánynak? Egyáltalán: mikor jöhetnek az EU-s pénzek?

S mi lesz az inflációval? Valóban túlvagyunk a csúcson, ahogy azt a kormány és a Magyar Nemzeti Bank sugallja? Fontos kérdés ez, hiszen az árfolyam mellett alapvetően ennek a függvénye, mikor kezdhetnek csökkenni - ahogy Jaksity György fogalmazott - a világon egyedülállóan magas hazai kamatok?

Az is felmerült a beszélgetés során, vajon lesz-e recesszió az idén a világban és Magyarországon, s ha igen, az meddig tarthat?

Emellett pedig még számos témában is elmondta véleményét lapunk, valamint az igen aktív olvasóink, nézőink kérdéseire a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója. Például az oktatás és az egészségügy hazai helyzetéről, a most fókuszba került akkumlátorgyártás lehetséges hatásairól, de esett szó a kriptopiacról is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!