2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

2023. februárban a kivitel volumene 5,2 százalékkal nagyobb volt, a behozatalé nem változott az előző év azonos időszakihoz viszonyítva - közölte a KSH.

Az aktívum 581 millió euró volt, az egyenleg 817 millió euróval javult az egy évvel korábbihoz képest. Januárhoz viszonyítva az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 1,5 százalékkal nőtt, míg az importé 2,6 százalékkal csökkent.

2023. februárban:

  • A kivitel értéke 12,8 milliárd euró (4937 milliárd forint), a behozatalé 12,2 milliárd euró (4724 milliárd forint) volt.

2023. februárban az egy évvel korábbihoz képest:

  • Euróban kifejezve az export értéke 12, az importé 4,3 százalékkal nőtt.

  • Naptárhatással kiigazítva a kivitel volumene 5,3 százalékkal bővült, míg a behozatalé 0,1 százalékkal mérséklődött. 

  • A termék-külkereskedelmi egyenleg 817 millió euróval javult. (Az egyenleg 68 millió euróval több az első becslésben közöltnél.)

  • A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala a kivitelben 15, a behozatalban 13 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A cserearány 1,4 százalékkal javult. A forint árfolyama az euróhoz mérten 7,8 százalékkal, a dollárral szemben 14 százalékkal gyengült.

  • Az EU27 tagállamaiba irányuló kivitel volumene 6,1%-kal nagyobb, míg az onnan érkező behozatalé 0,8%-kal kisebb lett. A termék-külkereskedelmi mérleg 1,0 milliárd euróval javult, 1,7 milliárd eurós többlet keletkezett. Az export 78, az import 68%-át bonyolítottuk le ebben a viszonylatban.
  • A kivitel értéke 25,0 milliárd euró (9,8 ezer milliárd forint), a behozatalé 24,8 milliárd euró (9,8 ezer milliárd forint) volt
  • Az EU27-en kívüli országokkal folytatott kereskedelemben a kivitel volumene 2,4, a behozatalé 1,4%-kal nőtt. A termék-külkereskedelmi egyenleg ebben a viszonylatban 224 millió euróval romlott, 1,1 milliárd eurós passzívumot mutatott

- közölte a KSH.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!