2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Emelkedett márciusban a Beszerzési Menedzser Iindex (BMI), de a historikus átlagtól azért elmarad.

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított márciusi értéke: 52,3. A korábbi március havi értékekkel összevetve az idei érték alacsonyabb, mint a hosszú távú e havi átlag (52,4) és az előző három év e havi értékeinek átlagát is alulmúlja (55,5) - közölte kedden reggel az indexet havonta rendszeresen közlő Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). Ugyanakkor minimálisan meghaladja a februári 52,2-es értéket. 

 

 

  • A felmérésben vizsgált részindexek többnyire emelkedtek. A részindexek többsége a bővülési tartományban áll.
  • A termelési mennyiség indexe nőtt a hónapban, az 50,0 pont feletti érték a termelt mennyiség emelkedését jelzi. 1995 óta ez a tizedik legmagasabb e havi érték.
  • Az új rendelések indexe csökkent, az index az új rendelések állományának emelkedését jelzi márciusban. 1995 óta ez a tizenharmadik legmagasabb e havi érték.
  • A szállítási átfutási idő indexe nőtt februárhoz képest. Az eddigi e havi értékeket vizsgálva az idei a kilencedik legalacsonyabb érték 1995 óta. 
  • A vásárolt készletek index csökkent, értéke 50,0 pont alatt áll és ezzel zsugorodást mutat. Az e havi indexérték a negyedik legalacsonyabb érték 1995 óta.
  • A foglalkoztatottsági index nőtt, de ebben a hónapban is zsugorodást mutat. Az indexérték a tizenegyedik legalacsonyabb e havi érték.

A BMI 50 feletti értéke a feldolgozóipari tevékenységek fellendülésére, 50 alatti értéke a recesszió irányába való elmozdulásra utal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!