3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Több amerikai városban tüntettek Donald Trump amerikai elnök hívei és bírálói is szerda este, nem mindenhol békésen. Joe Biden áll csütörtök reggel közelebb a győzelemhez, de nem csak a tüntetések indultak be, hanem a jogi eljárások is: máris indított négy pert Trump az eredmények miatt.

Trump hívei az egyes csatatérállamokban még tartó szavazatszámlálások leállítását követelték, míg bírálói valamennyi voks megszámlálása mellett álltak ki. Megmozdulások voltak Seattle-ben, Minneapolisban, Chicagóban, Detroitban, New Yorkban, Pittsburghben, Houstonban. A demonstrációk békések voltak.

Az MTI beszámolója szerint az oregoni Portland városában azonban elszabadultak az indulatok, és Kate Brown demokrata párti kormányzó a belvárosban kitört erőszak megfékezésére kirendelte a Nemzeti Gárdát. Portlandben nem csak a választások miatt elégedetlenkedők vonultak utcára, hanem a rendőri erőszak visszaszorításáért tüntetők is.

Tüntetők feliratokat tartanak a kezükben, amelyeken azt követelik, hogy az elnökválasztáson leadott összes szavazatot számolják meg, New Yorkban, 2020. november 4-én, egy nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után. Fotó: EPA / Justin LaneTüntetők feliratokat tartanak a kezükben, amelyeken azt követelik, hogy az elnökválasztáson leadott összes szavazatot számolják meg, New Yorkban, 2020. november 4-én, egy nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után. Fotó: EPA / Justin Lane

Trump egyszerre négy pert indított, több újraszámlálást is kért

Az MTI arról is ír: Donald Trump elnök kampánytörzse és a republikánusok közben egyszerre négy pert indítottak a választási eredmények okán: Wisconsinban, Michiganben, Pennsylvaniában és Georgiában. Wisconsinban és Michiganben - ahol Joe Biden demokrata párti elnökjelölt már győzött - a szavazatok újraszámlálását kérik, míg Pennsylvaniában és Georgiában a voksok megszámlálásának felfüggesztése miatt fordultak bírósághoz.

Most Biden áll közelebb a győzelemhez, de senki se tudja, mikor lesz vége

A wisconsini és michigani győzelem után Joe Bidennek már csak 6 elektori szavazat hiányzik ahhoz, hogy elnyerje az elnöki címhez szükséges 270 elektori szavazatot. Négy államban, Georgiában, Pennsylvaniában, Észak-Karolinában és Nevadában nincs még eredmény, a levélben érkező szavazatokat számolják, emiatt nem lehet tudni, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Ha a számlálással végeznek is, már beindult a jogászkodás, ami a hivatalos eredmény kihirdetését tovább késlelteti - az amerikai választási törvény ugyanis lehetőséget biztosít a szavazatok újraszámlálásának kérvényezésére, ha a végeredmény alapján kevesebb mint egy százalékos a különbség a két jelölt között.

A bizonytalanságot jól mutatja, hogy az elnökválasztást élőben követő nagy amerikai portálok közül csütörtök reggel több (pl. Fox News, Politico) úgy számol, hogy Bidennek 264, Trumpnak 214 elektori szavazatot sikerült elnyernie, a CNN viszont egyelőre csak 253 elektort tart nyilván Biden oldalán - a különbséget Arizona jelelnti, amely 11 elektort küldhet, és a CNN még nem látja biztosnak ebben az államban a szavazatok jelenlegi feldolgozottsága mellett Biden győzelmét. A CNN-hez hasonlóan a The New York Times és a Washington Post is 253 elektort ír Bidenhez, Arizonát nem eldöntöttként tartják nyilván.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.