3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Minden a további drágulás felé mutat.

A nyárra még magasabbra kúszhat az új építésű lakások négyzetméterára Budapesten. Az új lélektani határ a mostani 1,2 millióról 1,5 millióra növekedhet - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM hétfői adásában vezető hazai ingatlanfejlesztők szándékaira utalva. Minden költségelem folyamatosan növekszik, közben pedig sokan igyekeztek az elmúlt pár héten megragadni a lejáró  támogatott hiteleket, ami tovább erősítette a keresletet. Az persze kérdés, hogy ha valóban elérik ezt az új határt, akkor az már a tűráshatár is lesz egyúttal és onnantól stagnálás lesz, vagy folytatódik a drágulás - fűzte hozzá.

Fotó: mfor.hu
Fotó: mfor.hu

Kitért még arra is, hogy melyik agglomerációs környék "szabad" még. Ezeken az említett környékeken még mindig olcsóbban lehet családi házat venni, mint a Buda környéki nagyon drága településeken - mondta.

Az erről szóló beszélgetést itt hallgathatja meg:

A műsor második részében arról volt szó, hogy az orosz invázió első hónapja máris súlyos negatív következményekkel járt az orosz kis és közepes vállalatok számára - derül ki az Interfax hírügynökség által közölt március végi felmérésből. A teljes gazdaságot reprezentáló tanulmány szerint a kv-k többsége az értékesítés jelentős visszaeséséről számolt be, harmaduk már elbocsátásokat végzett vagy erre készül. Sokan felmondták az irodabérletüket, a megkérdezett cégek ötöde fizetéscsökkentés hajtott végre és felére vágta a marketing kiadásait - érzékeltette a helyzetet.

Kollégánk elmondta: Putyin elnök utasította a kormányt, hogy dolgozzon ki könnyítést célzó csomagot ezeknek a cégeknek. Ezek között például tolják el fél évvel az adó-és járulékfizetést, adjanak kedvezményes áthidaló kölcsönt a bankok és a szaktárcák gondolkodjanak további állami segítségi formákról.

Putyin a napokban több nagy iparvállalat számára már bejelentett kisebb segítséget, de a Gajdar gazdaságkutatató intézet szerint az ipari cégek továbbra is súlyos alkatrészutánpótlási gondokkal küzdenek. Erre utalva mondta munkatársunk, hogy például a légiiparban a kieső nyugati alkatrészeket ázsiai forrásokból akarják pótolni, vagyis onnan jöhetnek majd egyebek között Boeing és Airbus alkatrészek ázsiai légitársaságoktól. 

A háború orosz gazdasági hatásairól szóló beszélgetést itt hallgathatja meg:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!