2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A kormány növeli a kis biztosítók adókedvezményét, a hitelintézetek adóvisszatérítését egy évvel meghosszabbítja.

A kormány jelentősen, 2,5-szeresére emeli a kis biztosítókat segítő adókedvezmény értékhatár, így a legkisebb biztosítók nagyobb adókedvezményben részesülhetnek. A kormány a pénzintézetek járványügyi különadójának visszatérítését egy évvel, azaz 2026-ig meghosszabbítja, emellett az alkalmazását az idei évben nem teszi lehetővé - közölte kedden a pénzügyi tárca. 

Nyolcmilliárd forintról húszmilliárd forintra emelkedik a casco, illetve a vagyon- és balesetbiztosítási szolgáltatást nyújtó biztosítók által alkalmazható kedvezményes adómértékek értékhatára. Az új rendelkezés a legkisebb biztosítók számára kedvező, arányosabb közteherviselést tesz lehetővé. 

A módosítás érinti a pénzintézeti különadó szabályozását is. A hitelintézetek által korábbiakban megfizetett járványügyi különadó miatt öt adóévben lehet csökkenteni a befizetendő bankadó összegét. A most megjelent rendelet alapján – tekintettel az elhúzódó háború káros hatásaira –  az adóvisszatartás útján érvényesíthető csökkentést a 2024. adóévre nem lehet alkalmazni.  Annak érdekében, hogy az intézkedés ne jelentsen tehernövekedést, az adóvisszatérítést a kormány egy évvel meghosszabbítja, így a 2021-2025-ös adóévek helyett a 2021-2023-as és 2025-2026-os években lesz elérhető. 
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!