2p

Délután óta csak gyengül a hazai fizetőeszköz. 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén. Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen elmondta, hogy az alapkamat-csökkentés ütemének átmeneti felgyorsítását az alacsonyabb infláció és az ország kockázati megítélésének kedvező alakulása tette lehetővé. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az árstabilitás fenntartható eléréséhez továbbra is fegyelmezett és stabilitásorientált monetáris politikára van szükség.

Mikor talál magára? Fotó: Depositphotos
Mikor talál magára? Fotó: Depositphotos

Az eurót este hat órakor 390,90 forinton jegyezték a kora reggeli 389,38 forint után. A dollár jegyzése 360,21 forintra ment fel 358,80 forintról, a svájci franké pedig 409,72 forintra 407,84-ről - írja az MTI. 

Az euró jegyzése nap közben 390,99 forinton elérte idei csúcspontját. A dollár idei legmagasabb jegyzése 363,64 forint volt február 14-én, a svájci franké pedig 418,53 forinton január 30-án.

Kedd esti jegyzésén a forint két százalékkal áll gyengébben az év eleji kezdésnél az euróval, 3,7 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,7 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Még több pénz- és tőkepiaci cikkeket talál laptársunk, a Privátbankár oldalán >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!