<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország megbízta a Bank of China pénzintézetet kínai jüanban denominált zöld szuverén Panda-kötvény kibocsátásával, ami a jövő héten már le is zárulhat.

Ezt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója mondta a Reuters hírügynökségnek az MTI szerint. Kurali Zoltán kifejtette: ez lesz a kínai hatóságok részéről jóváhagyott első zöld szuverén kötvénykibocsátása Magyarországnak.

A korábbi években általában 1-2 milliárd jüan (1 milliárd jüan=157,4 millió dollár) kötvénykibocsátással jelentkeztünk Kínában, ez a mostani valószínűleg az 1 milliárd jüanhoz lesz közelebb, de ez még nem végleges

- mondta. A tranzakció célja, hogy biztosítsák Magyarország folyamatos piaci jelenlétét Kínában.

(llusztráció: Pixabay)
(llusztráció: Pixabay)

Magyarország szeptemberben

2,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényeket 10 éves lejáratra, és 2 milliárd dollár értékben kötvényeket 30 éves lejáratra, valamint kibocsátott egy 1 milliárd eurós, hétéves eurókötvényt is.

Az elmúlt hetekben megugrottak a forintban denominált államkötvények hozamai, miután felerősödtek a globális gazdaság kilátásaival kapcsolatos bizonytalanságok a koronavírus-járvány új hulláma miatt és a magyar jegybank többször kamatot emelt a megugrott infláció visszaszorítása érdekében - jegyezte meg a Reuters.

Magyarország múlt héten csütörtökön

4,28 százalékos átlaghozam mellett adott el 5 éves és 4,60 százalékos átlaghozam mellett 10 éves lejáratú államkötvényeket.

Kedden ennek a két papírnak a hozama alacsonyabb, 4,09 százalék, illetve 4,36 százalék volt az ÁKK adatai szerint.

Kurali Zoltán a hozamcsökkenéssel kapcsolatban azt mondta, hogy mára a hozamok egyensúlyi szintre kerültek.