2020. február 1. 17:29
MTI

A magyar kormányfő a Kohézió Barátai csoport kormányfőinek ülésén vesz részt.

A találkozót Beja városában tartják. Orbán Viktor mellett részt vesz rajta  Peter Pellegrini szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Babis cseh, Andrej Plenkovic horvát, António Costa portugál, Juri Ratas észt, Robert Abela máltai, Ludovic Orban román és Pedro Sánchez spanyol kormányfő, valamint Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő.

Orbán Viktor és Andrej Plenkovic. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán) Orbán Viktor és Andrej Plenkovic. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A Kohézió Barátai csoport az Európai Unió keleti és déli tagállamainak egyeztető fóruma, és legfőbb célja, hogy az EU új, több éves költségvetésében ne csökkentsék az Európa szegényebb régióinak felzárkóztatását szolgáló úgynevezett kohéziós forrásokat.

Orbán Viktor és a Kohézió Barátai csoport. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán) Orbán Viktor és a Kohézió Barátai csoport. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.