2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem volt minden rendben Badacsonytomajon.

A 24.hu cikke szerint pénzelvonásra és büntetőjogi felelősség megállapításra tett javaslatot a badacsonytomaji turisztikai fejlesztési támogatásokkal kapcsolatos vizsgálatok lezárása után az Európai Csalás Elleni Hivatal. A portál információi szerint az elmúlt hetekben zárult le az összességében 3 milliárd forint fölé rúgó projekt vizsgálata, amelynek megállapításait megküldték az Európai Bizottság regionális és várospolitikai főigazgatóságának, valamint a magyar Legfőbb Ügyészségnek.

Az OLAF az Európai Bizottságnál azt kezdeményezte, hogy zárják ki a finanszírozásból „a szabálytalanul kifizetett összegeket”, a legfőbb ügyész pedig a magyar vizsgálatok támogatásához kézhez kapta az ügy teljes zárójelentését – írja a 24.hu.

A kilátás szép Badacsonytomajon, az ügy kevésbé. Fotó: Depositphotos
A kilátás szép Badacsonytomajon, az ügy kevésbé. Fotó: Depositphotos

Évek óta nyomoznak a projekt miatt

A cikk emlékeztet, hogy az OLAF három éve kezdett nyomozni a Badacsonytomaj által elnyert, 2 milliárd 435 millió forintos GINOP- és 612 milliós TOP-támogatású projektekkel kapcsolatban, párhuzamosan a magyar hatóságokkal: a rendőrség vizsgálódása 2020-ban indult el a Tátika nevű épület és az azt körülvevő tóparti sétány rehabilitációjára kapott GINOP-projekt ügyében.

A balatoni település önkormányzatát a Közbeszerzési Döntőbizottság már ezt megelőzően elmarasztalta, amiért Krisztin N. László polgármester a pályázati pénzből fizetett ki a jegyzőnek és több városházi alkalmazottnak milliós összegeket projektmenedzsment címén.

(24.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!