<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Nem volt minden rendben Badacsonytomajon.

A 24.hu cikke szerint pénzelvonásra és büntetőjogi felelősség megállapításra tett javaslatot a badacsonytomaji turisztikai fejlesztési támogatásokkal kapcsolatos vizsgálatok lezárása után az Európai Csalás Elleni Hivatal. A portál információi szerint az elmúlt hetekben zárult le az összességében 3 milliárd forint fölé rúgó projekt vizsgálata, amelynek megállapításait megküldték az Európai Bizottság regionális és várospolitikai főigazgatóságának, valamint a magyar Legfőbb Ügyészségnek.

Az OLAF az Európai Bizottságnál azt kezdeményezte, hogy zárják ki a finanszírozásból „a szabálytalanul kifizetett összegeket”, a legfőbb ügyész pedig a magyar vizsgálatok támogatásához kézhez kapta az ügy teljes zárójelentését – írja a 24.hu.

A kilátás szép Badacsonytomajon, az ügy kevésbé. Fotó: Depositphotos
A kilátás szép Badacsonytomajon, az ügy kevésbé. Fotó: Depositphotos

Évek óta nyomoznak a projekt miatt

A cikk emlékeztet, hogy az OLAF három éve kezdett nyomozni a Badacsonytomaj által elnyert, 2 milliárd 435 millió forintos GINOP- és 612 milliós TOP-támogatású projektekkel kapcsolatban, párhuzamosan a magyar hatóságokkal: a rendőrség vizsgálódása 2020-ban indult el a Tátika nevű épület és az azt körülvevő tóparti sétány rehabilitációjára kapott GINOP-projekt ügyében.

A balatoni település önkormányzatát a Közbeszerzési Döntőbizottság már ezt megelőzően elmarasztalta, amiért Krisztin N. László polgármester a pályázati pénzből fizetett ki a jegyzőnek és több városházi alkalmazottnak milliós összegeket projektmenedzsment címén.

(24.hu)