TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A korábban már részletekben kiszivárgott mentőcsomag még annál is hatalmasabb, mint amilyennek eleinte várták.
 

Európa legnagyobb gazdaságát 750 milliárd eurós mentőcsomaggal próbálják megtámogatni,  egyebek mellett ebből finanszírozzák majd az elszálló költségvetést is, ezzel erősítve azt, hogy Németország jelenleg „mindenét, ami van” a válság kezelésére fordítja - írja a Reuters.

Olaf Scholz pénzügyminiszter a Peter Altmaier gazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy „ez egy nagyon nagy csomag, sok eszközzel.” Ezek közt kiemelte például azt is, hogy Németország megduplázná az intenzív osztályokon található ágyak számát.

Az ifo gazdaságkutató-intézet feje, Clemens Fuest korábban a világjárványt példátlan kihívásnak nevezte, amely több kárt fog okozni Németországnak, mint bármi más az elmúlt évtizedekben. A kormány arra számít, hogy a válság recesszióba taszítja az országot, akár mintegy 5 százalékos visszaesést okozva a GDP-ben.

Altmaier részletesebben is ismertette a mentőcsomag lépéseit:

  • a 156 milliárd eurós költségvetési deficit finanszírozása
  • 100 milliárd eurós forrás áll majd egy olyan gazdasági stabilitási alap rendelkezésére, amely közvetlen vállalati részvényeket tud felvásárolni
  • további 100 milliárdot kap a fejlesztési bank (KfW) azzal a céllal, hogy hitelezni tudjon a megingó vállalkozásoknak
  • emellett a stabilitási alap 400 milliárd euró értékben biztosít hitelgaranciát, így a teljes csomag értéke eléri a 750 milliárd eurót.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.