<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A korábban már részletekben kiszivárgott mentőcsomag még annál is hatalmasabb, mint amilyennek eleinte várták.
 

Európa legnagyobb gazdaságát 750 milliárd eurós mentőcsomaggal próbálják megtámogatni,  egyebek mellett ebből finanszírozzák majd az elszálló költségvetést is, ezzel erősítve azt, hogy Németország jelenleg „mindenét, ami van” a válság kezelésére fordítja - írja a Reuters.

Olaf Scholz pénzügyminiszter a Peter Altmaier gazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy „ez egy nagyon nagy csomag, sok eszközzel.” Ezek közt kiemelte például azt is, hogy Németország megduplázná az intenzív osztályokon található ágyak számát.

Az ifo gazdaságkutató-intézet feje, Clemens Fuest korábban a világjárványt példátlan kihívásnak nevezte, amely több kárt fog okozni Németországnak, mint bármi más az elmúlt évtizedekben. A kormány arra számít, hogy a válság recesszióba taszítja az országot, akár mintegy 5 százalékos visszaesést okozva a GDP-ben.

Altmaier részletesebben is ismertette a mentőcsomag lépéseit:

  • a 156 milliárd eurós költségvetési deficit finanszírozása
  • 100 milliárd eurós forrás áll majd egy olyan gazdasági stabilitási alap rendelkezésére, amely közvetlen vállalati részvényeket tud felvásárolni
  • további 100 milliárdot kap a fejlesztési bank (KfW) azzal a céllal, hogy hitelezni tudjon a megingó vállalkozásoknak
  • emellett a stabilitási alap 400 milliárd euró értékben biztosít hitelgaranciát, így a teljes csomag értéke eléri a 750 milliárd eurót.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.