TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. március 16. 16:20

Győrben is koronavírusos beteget találtak - értesült két helyi média is, bár a hírt a kórház nem erősítette meg. A férfi Spanyolországból tért haza.

A Győr+ Média és a Kisalföld értesülése szerint hétfőn koronavírusos beteget találtak a győri kórházban. Információikat dr. Tamás László János kórházigazgató főorvos nem erősítette meg. Megbízható, ellenőrzött, de nem hivatalos kórházi értesülésünk van arról, hogy megtalálták Győrben az első koronavírusos beteget. Úgy tudjuk, jó állapotban van - írta a Győr+.

Az eddigi gyakorlat egyébként az volt, hogy a törzs honplapján vagy sajtótájékoztatón közlik a napi új megbetegedéseket. A Kisalföld Online megírta, az érintett beteg mosonmagyaróvári, Péternek hívják és nemrég érkezett haza Barcelonából. Mint mondja, két tesztet végeztek rajta, az első negatív lett, míg a második pozitív. Péter hozzátette: jól érzi magát, nincs semmi olyan tünete, ami arra utalna, hogy elkapta a kórt. Barátnőjét is - akivel külföldön volt - a kórházba szállították további mintavétel céljából.

Magyarországon elsőként talán Győrben rendeltek el kijárási tilalmat, de nem az egész városban, hanem az idősekotthonában. "A győri idősotthonokban a mai naptól (vasárnap) nem csak látogatási, hanem kijárási tilalom is életbe lép, valamint szünetel az idősklubok működése is. Minden lakónak biztosítjuk a bevásárlás és igény szerint a napi étkeztetés lehetőségét is" - közölte közösségi oldalán Dézsi Csaba András polgármester. A helyi Volánbusz Zrt. az iskolabezárások kapcsán felszabaduló kapacitásokat a győri Ipari Park dolgozói járatainak kiszolgálása érdekében csoportosítja át, elsősorban a műszakváltások idejére, március 17. napjától visszavonásig. A sűrűbb járatoknak köszönhetően, a járműveken várhatóan csökken az utazók létszáma, elősegítve az egészségvédelmi szempontból szükséges távolság megtartását.

A hétvégén 13 fővel, majd hétfő reggelre további 7 személlyel, összesen 39-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A koronavírus-járvány miatt lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt, az erről szóló nemzetközi egyeztetések zajlanak, így a jövőben csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.