<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megjelent a kilencedik változtatást is tartalmazó egységes szerkezetű szöveg a Magyar Közlönyben.

Az Országgyűlés 2020. december 15-én fogadta el az Alaptörvény kilencedik módosítását,  134 igen, 45 nem szavazattal és öt tartózkodás mellett. A legnagyobb visszhangot az a kiegészítés kapta, miszerint az anya nő, az apa férfi - ezt a koronavírus-járvány közepén tartotta fontosnak leszögezni a kormány.

Emellett azt is gránitba vésték: a közpénz az állam bevétele, kiadása és követelése. A további változtatásokról és a háttérről itt írtunk. December 22-én jelent meg a Magyar Közlönyben a változtatást, tegnap pedig közzétették az egységes szerkezetű szöveget is - a 291-es számú közlöny kizárólagos tartalma Magyarország Alaptörvénye. Az alkotmány itt böngészhető, aki csak a változtatásokat pörgetné át, ide kattintson.

Az Alaptörvény díszkiadása - azóta már kilencszer módosították. Fotó: kormany.huAz Alaptörvény díszkiadása - azóta már kilencszer módosították. Fotó: kormany.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.