<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Húszmilliárd forintos fejlesztési program beindítására tett javaslatot a kormánynak a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), a pénzt elsősorban a sportág népszerűsítésére, utánpótlásnevelésre, illetve vidéki teniszcentrumok létrehozására fordítanák - közölte kedden Zalaegerszegen Lázár János, az MTSZ elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, amikor átadta a Zalaegerszegi Tenisz Klub három új, keményborítású pályáját.

"Javaslatunk hamarosan a kormány elé kerülhet és reményeink szerint pozitív döntés születik majd" - fogalmazott.

A kedden átadott 246 millió forintos fejlesztéshez Lázár János elmondása szerint a teniszszövetségnek nem volt köze, a megépítéséhez szükséges forrást az egyesület 2018-tól gyűjtötte össze pályázati támogatásokból, illetve szponzori adományokból. A további fejlesztésekhez viszont akár 1,7 milliárd forint kormányzati támogatás is érkezhet Zalaegerszegre, amiből fedett pályákat, illetve egy multifunkcionális klubházat építenének fel - fűzte hozzá.     

Lázár János úgy fogalmazott: a teniszszövetség elnökeként az volt a célja, hogy átlátható, tiszta helyzetet teremtve lezárja a szövetség korábbi ügyeit, a jövőben pedig azért dolgozik,  hogy "vidéken több tenisz legyen", egyre több fiatal ismerje meg és művelje ezt a sportágat, a kiemelkedő tehetségek pedig lehetőséghez jussanak.     

Teniszcentrum lehet az új stadion (Fotó: depositphotos.com)Teniszcentrum lehet az új stadion (Fotó: depositphotos.com)

Vigh László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a kormányzati támogatásoknak köszönhetően Zalaegerszeg és egész Zala megye dinamikusan fejlődik, példaként a Modern Városok Programban megvalósult fejlesztéseket, a zalaegerszegi szívcentrum kiépítését és a világszínvonalú ZalaZone tesztpályát hozta fel.     

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja hangsúlyozta: a Magyar Atlétikai Szövetség támogatásával a területen lévő futópályák is megújulnak, illetve a szomszédos Göcsej Falumúzeumban is zajlik egy jelentős beruházás.     

Papp Zoltán, a Zalaegerszegi Tenisz Klub elnöke elmondta, hogy ilyen mértékű fejlesztés még nem volt a klub életében. Felidézte, hogy az első két salakborítású pálya még 1960-ban épült, ekkor indult el a teniszélet Zalaegerszegen, majd 17 évvel később újabb hat salakos pályával bővültek. A jelenlegi klubházuk 1986-ban épült fel, 1996-ban átadták a lelátót, 2018-ban pedig tíz pálya felújítását végezték el. Szólt arról, hogy terveik között szerepel egy négy pályás fedett csarnok és egy 900 négyzetméter alapterületű multifunkcionális klubház felépítése

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.