<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sokáig kérdéses volt Lázár János helye az újjáalakuló Orbán-kormányban. Most körvonalazódik a válasz.

Már tudja Lázár János, hogy milyen szerepet tölt majd be Orbán Viktor ötödik kormányában. Ez azt a korábbi hírt erősítheti, hogy valamilyen formában Lázár az építésügyért, beruházásokért felelhet majd a kabinetben.

Ezzel lezárult a Lázár János kormányzati szerepéről szóló egyeztetés, így eldőlt, hogy az egykor a Miniszterelnökséget vezető hódmezővásárhelyi politikus milyen feladatot kap Orbán Viktor hamarosan összeálló, ötödik kormányában – ezt Lázár maga erősítette meg a hvg.hu-nak csütörtök este, egy hódmezővásárhelyi lakossági fórum előtt.

Eldőlt a sorsa. Fotó: Bánkuti András
Eldőlt a sorsa. Fotó: Bánkuti András

A konkrét pozíciójáról és feladatköréről részleteket nem árult el, mondván, a kormányalakításról szóló bejelentést a miniszterelnök teszi majd meg. Azonban annyit elárult, hogy "országépítésre mindig vállalkozom", illetve azt is megjegyezte, hogy 

"én bármilyen munkát, a legkisebb munkát is nagy alázattal végzem".

Az országépítésre vonatkozó kijelentése, és a feladat nagyságára történő utalása annyiban segít eligazodni, hogy erősíti azokat az eddig kiszivárgott információkat, miszerint várhatóan ezúttal nem Lázár lesz a kabinet "erős embere", ami pedig a tevékenységi körét illeti, a legvalószínűbb, hogy valamilyen formában az építésügy kerülhet hozzá.

A lap kitér arra is, hogy Lázár Jánossal húzódott el leginkább az előzetes egyeztetés, mert nem tartja elég fajsúlyosnak azt, a kiszivárgott hírek szerint neki szánt feladatot, amit Paks II. megépítésének menedzselése jelentene. Miután a paksi ügyekért eddig felelős Süli János nem lesz tagja az új kormánynak, hiszen neki kell elvinnie a balhét, amiért 8 éve egy helyben topog az atomerőmű bővítése.

A paksi teendőknél Lázár magához sokkal testhezállóbbnak gondolta az agráriumot.

A hírek szerint el is kezdte előkészíteni a pozícióját, ami azokkal a korábbi értesülésekkel vág egybe, miszerint egy összetett feladatokkal – agráriumi, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel – foglalkozó tárca formálódhatott számára, ám ez ebben a formában aligha valósul meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.